Gazetecinin Oyunu Deşifre Oldu

Hendek'te Gazetecilik kimliğinin arkasına saklanarak Bizans oyunu çevirenlerin oyununu Hendek Tv deşifre etti.

Gazetecinin Oyunu Deşifre Oldu


Dün akşam saatlerinde Hendek’te bir internet sayfasında yer alan “6 nüfuslu Dündar Ailesi imdat bekliyor” başlıklı haberin kurgulanmış bir Bizans oyunu olduğu ortaya çıktı.

Haber başlığında Dündar Ailesinin imdat beklediği belirtilirken, haber detayında Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu’nun “oranın ruhsatını Ak Parti verdi, önlemini de Ak Parti alsın” ifadelerine yer verilerek yapılan algı gözlerden kaçmazken, gerçekleri çekilen video kaydında Hendek Tv ortaya çıkardı.

Neler yaşandı?

İddialar sonrasında yaptığımız araştırmaya göre, Hendek Bakacak Mahallesinde Dündar Ailesinin yaşadığı ev, Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) incelemesi sonrasında heyelan riski taşıması nedeniyle Hendek Kaymakamlığı talimatıyla Belediye Zabıta ekiplerince mühürlenmiş, yani Hendek Belediyesi Hendek Kaymakamlığının kararını uygulamış.

İddialar yayınlandı

Kararın ardından mağdur Vatandaş Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun kendisine “Ak Parti ruhsat verdi, önlemini de Ak Parti alsın” sözlerini söylediğini iddia ediyor ve o gazeteci de bu iddiaları haber sayfasına Babaoğlu’nun sözleriymiş gibi taşıyarak algı oluşturmaya çalışıyor.

O Sözler Babaoğlu’na Ait Değilmiş!

Konuyla ilgili görüştüğümüz Hendek Belediyesi yetkilileri, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun böyle bir ifadesinin olmadığı, muhatabı tarafından söylenmeyen Vatandaş söyledi biz yazdık denilen o sözlerin Babaoğlu’na ait olmadığı, konunun Hendek Belediyesini yıpratma amacıyla kurgulanmış bir saldırı politikası amacı taşıdığı ifade edilerek konunun yargıya taşınacağı öğrenildi.

Hendek Tv deşifre etti

Gazetecinin iddialar ile ilgili mağdur Vatandaşla görüşmeye giderek çektiği videoda çeşitli sorular sorduğu görünürken, gazetecinin “Bu konuyu kimlere bildirdiniz” sorusuna “Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Valiliğe, Kaymakamlığa” şeklinde cevap veren Vatandaşa kısık sesle “Belediye” uyarısı yaptığı, uyarısı sonrası Vatandaşın ise kafası ve dudakları ile onaylayarak Belediye’yi de eklemesi konunun mağduriyet değil Hendek Belediyesi olduğunu açıkça gözler önüne serdi.

Heyelandan hezeyana kapılıp, maddi kayıpların verdiği kontrolsüzlük ve şuursuzlukla ne yaptığını bilmeyen, gazeteci kimliğinin arkasına saklanarak mağdur Vatandaşımızı kameraya aldığı esnada yaşananları sizlerin takdirine bırakıyor ve soruyoruz; bunun adı Gazetecilik mi?

Videonun yavaşlatılmış hali


Not: Video görüntüsü kaldırılmadıysa Facebook’ta ilgili gazetecinin sosyal medya hesabı üzerinden tekrar tekrar izleyebilirsiniz…


Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2020, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184