Gaziler Günü Hendek'te Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Hendek Cumhuriyet Meydanında törenle kutlandı.

Gaziler Günü Hendek'te Törenle Kutlandı

Kutlama töreninin ardından Gaziler onuruna Uludere Sosyal Tesislerinde yemek tertip edildi.

Cumhuriyet Meydanı

Hendek Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sercan Candan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Albayrakoğlu, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, askeri erkan, emniyet personelleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Erdem Güler ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hendek Temsilcisi Ferhat Albayrakoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından tören sona erdi.

Uludere Sosyal Tesisleri

Kaymakamlık koordinesinde Hendek Belediyesi tarafından Uludere Sosyal Tesislerinde Gaziler onuruna yemek programı düzenledi. Yemeğe, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sercan Candan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Burhan Namlı ve yönetimi, gaziler ve aileleri katıldı. Yemek öncesi masaları tek tek dolaşan Kaymakam Acır ve Başkan Babaoğlu misafirlere hoş geldiniz diyerek günlerini kutladılar.

Başkan Babaoğlu: Gaziler Günü Kutlu Olsun

Gaziler onuruna düzenlenen yemekte konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “19 Eylül Gazileri Günü Anma programı kapsamında Hendek Kaymakamlığımız tarafından düzenlenen programa hoş geldiniz. Toplumumuzda ayrı bir yeri bulunan kıymetli gazilerimizin sadece yılın bir günü değil, yılın 365 günü her alanda saygı ve hürmet gördükleri güzel bir toplumda yaşıyoruz. Allah hayatta olan tüm gazilerimize uzun ömürler nasip etsin, ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimize ise Allah gani gani rahmet eylesin. Bu vesile ile fedakarlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıkla dolu bir tarih armağan eden ve bu toprakları bizlere vatan kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun” dedi.

Kaymakam Acır: Emrinizdeyiz

Daha sonra söz alan Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır ise, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin var olmasının sebebi olan aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin günü. Bugün vesilesiyle tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyorum. Eğer gazilerimiz olmasaydı bugün burada toplanamazdık. Eğer gazilerimizi olmasaydı, şehitlerimiz olmasaydı bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti olmazdı. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz gazilerimiz ve şehitlerimizin kahramanlıkları sayesinde var olmuştur. Bu sebeple biz her zaman millet olarak şehitlerimize ve gazilerimize büyük bir minnet ve sadakat duyuyoruz. Sizlerin istekleri bizlerin baş tacıdır. Her zaman sizlerin emrindeyiz. Bir telefon kadar uzağız. Kapımız sizlere sonsuza kadar açıktır. Bu vesile ile tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyorum” dedi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184