GAZİLER GÜNÜ HENDEK'TE KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Alanı’nda tören düzenlendi

GAZİLER GÜNÜ HENDEK'TE KUTLANDI


Hendek Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene Kaymakam İdris Akbıyık, Garnizon Komutanı Umut Aşık, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Türkiye Muharip Gaziler Dernek Başkanı Ferhat Albayrakoğlu, Hendek Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Başkanı Mustafa Baş, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler, Gaziler,  öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.


Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrakların çekilmesi ile devam etti.


Adınız sonsuza kadar yaşayacaktır
Törende, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üst.Tğm. Gökhan Aydın günün önemine hitaben yaptığı konuşmasında “ Bugün ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi ünvanının verilişinin 94.’üncü yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü korumak için yurdun her köşesinden gelip üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek hayatlarını ortaya koydukları mücadelelerden gazilik ünvanı alarak çıkan kahraman gazilerimizi anıyoruz. Dün Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde, Kore’de, Kıbrıs’ta, terörle mücadele harekatında destanlaşan ve üzerinde yaşadığımız bu toprakları vatan yapan o asil ruhlar, kutsal vatan semalarından bakıyor ve bugün evlatlarının ve torunlarının aynı heyecan, kahramanlık ve fedakarlıkta onlardan geri kalmadan ve onlara layık olmanın gayreti içinde olduklarını gururla görüyorlardır. Yaşadığınız cesaret ve kahramanlık destanları ile yüce milletimizin hafızasına kazınan adlarınız, zamanın unutkanlığına uğramaksızın sonsuza kadar yaşayacaktır. Gaziler Günü vesilesiyle, başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları son dönemde terörle mücadelede yitirdiğimiz kahraman silah arkadaşlarımız, komutanlarımız, emniyet mensuplarımız olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyoruz “ Dedi.

Tören okul öğrencilerinin okuduğu şiirler ve Jandarma Komutanlığı’ndaki tebriklerle son buldu.












Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184