GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Hendek Cumhuriyet Alanında düzenlenen törenle kutlandı.

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI


Hendek Cumhuriyet Alanında düzenlenen törene, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Per. Üst. Gökhan Aydın, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Daire Müdürleri, Gaziler, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Öğrenciler ve çok sayıda Vatandaş katıldı.
Tören Atatürk Anıtı´na çelenklerin koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.
Gaziler günü gazilerimizin şeref günüdür

Törende Kahraman Gazilerimiz adına Kıbrıs Gazisi Ferhat Albayrakoğlu bir konuşma yaptı. 19 Eylül Gaziler günü, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür.

Gazilerimiz, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyet’imizin teminatı ve temel taşlarıdır. Sergiledikleri kahramanlık, cesaret ve fedakârlıklarla Türk Milleti’ne her zaman güç ve ilham kaynağı oldular. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.

Albayrakoğlu, bu anlamlı günümüzde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınızdan dolayı sizlere şükranlarımızı sunuyor, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar diler, Gaziler Günümüzü kutluyorum dedi.
Sizler yaşayan gurur abidelerisiniz

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Gökhan Aydın, Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti istiklal uğruna çok savaşlar yapmış birçok insanını Gazi ve Şehit vermiştir.

Kıymetli Gazilerimiz, yüce Türk Milleti ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir mensubu olarak dün sizlerin yaptığı gibi bugün bizler aynı inançla bu aziz Vatanın birliği ve bölünmezliğine ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya canımızı feda etmeye hazırız.

Bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamamızı aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci ile başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize ve onların değerli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum dedi.
Tören, Hendek Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Onur Açıkdeniz ve Ogün Polçumcu’nun okudukları şiirlerle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184