Gökyüzünün Altında Sevgiye Mesafe Yoktur

Hendekte caddeden yayılan müzikle yaşlıları mutlu ettiler...

Gökyüzünün Altında Sevgiye Mesafe Yoktur

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü, Hendek Melek Nişancı Huzurevi Müdürlüğü , Hendek Belediyesi işbirliği ile 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla huzurevinde ikamet eden yaşlılara yönelik mesafeli bir organizasyon gerçekleştirildi.

Sakarya Aile ve Sosyal Çalışma İl Müdürü Musa Zor ve eşi Derya Zor , Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Tekin Ulaş Karatepe, Hendek Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı, Hendek Sosyal Hizmetler Müdürü Fatma Gülşen Dursun , Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Başkanı Kemal Atala , Hendek huzurevi dışından katılıldılar.

COVİD19 Pandemisi sürecinde yaşlıların izolasyonu Hendek ilçesinde her yıl yaşlılar ile ilgili gerçekleştirilen proje ve etkinlikler bu yıl COVİD 19 Pandemisi dolayısıyla gerçekleştirilemedi.Hendek Melek Nişancı Huzurevinde aylardır yaşlılar izole bir şekilde yaşamlarını sürdürmekte ve ilgili kurumlardan sağlık desteği almaktadırlar.Yaşlı ve kronik hastaların risk grubu olduğu bilim uzmanlarınca ifade edilirken hayatlarını riske atmadan dış dünya ile etkileşim halinde olmaları konusunda farkındalık sağlamak isteyen Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü proje ekibi bir çalışma başlattı. Yüreklere dokunacak mesafeli bir çalışma ile unutulmadıklarını hissettirmek üzere harekete geçildi ve organizasyon yasaklarına dikkat ederek huzurevi arka sokağında bir müzik dinletisi gerçekleştirdiler.

Yaşlılar ve katılımcılar aynı gökyüzü altında ayrı sokaktaydılar...

Caddeden gökyüzüne yayılan müzikle yaşlılar bulunduğu bahçe içinde mesafeli kutlamalarını gerçekleştirirken, çalışmada onların enfeksiyonlardan koruyucu tedbir ve mesafelerle uzak tutulmaları noktasına büyük özen gösterildi.

Hendek Belediyesi ekipleri sokağı temizleyerek platform oluşturdular. Katılımcılar az sayıda sosyal mesafe , maske ve el dezenfektanları ile hazırlanmış alanda maksimum önlemler ile bulundular.

Koronavirüs günlerinde toplum ruh sağlığını destekleyen örnek bir uygulama ile yaşlıların hayata dair motivasyonuna katkı sağlayan uygulama yaşlı gözleri gülümsetti.

Hendekte gönüllü olarak etkinliklere katkı sağlayan müzik Eğitmenleri Mehmet Adalı ve Ahmet Akgün platform üzerinden sevilen şarkılarla yaşlıları gökyüzünün mavilikleri ile buluşturdular.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Tekin Ulaş Karatepe ve Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu günün anlamını vurgulayan konuşma gerçekleştirdiler. Hendek Belediye Başkanı Turgut BABAOĞLU huzurevindeki yaşlılara şarkı seslendirerek programa renk kattı. Huzurevi sakinleri müzikle birlikte uzun süredir sakin ve sessiz ortamlarının dışına çıktılar. Müzikle yayılan ezgilere eşlik ettiler.

Huzurevi yaşlıları ile birlikte mesafelerle okunan şiirle duygu dolu anlar yaşandı. Huzurevindeki yaşlılar mikrondan yayılan sesleri ile duygularını ,düşüncelerini ve memnuniyetlerini ifade ettiler.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü kurumların birlikte çalışmalarla toplumun pozitif anlamda ruh sağlığının desteklenmesinin önemini vurgulayarak büyüklerimize saygı ve hürmetle davranmamızın öneminin altını çiziyorlar. Covid 19 sürecinde enfeksiyon kurallarına uyulması konusunda toplumun duyarlılıkla yaklaşmasını özellikle yaşlılar ve kronik hastalar yönünden önemle hatırlatıyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184