Görme Engelli Seçmenlerin Oyun Gizliliği Esasına Uygun Şekilde Oy Kullanabilmelerine İmkân Sağlandı

31 Mart seçimleri güzel olacak Bu kapsamda, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), görme engelli seçmenler için oy pusulalarına uygun şablon sağlayacak değerli gönül dostlarım.

Görme Engelli Seçmenlerin Oyun Gizliliği Esasına Uygun Şekilde Oy Kullanabilmelerine İmkân Sağlandı

 Gizli oy, özgürce verilen oydur.   Benim oyum önemliyse ve bunun kararını ben Yusuf durdurmuş olarak verebiliyorsam ilçeyi yönetecek olan adaylar görme engelli bir birey olarak beni muhatap alacak demektir.  

kanun artık görme engelli bireylerin de gizli oy kullanabilmesi imkanını meydana getirdi. Çok güzel bir gelişme oldu. Bu, Türkiye açısından, siyasi açıdan önemli bir gelişmedir.

 Bunun etkileri şu an için henüz fark edilmez ama çok fazla olacaktır. Siyasetçinin, milletvekili adaylarının, belediye başkanı adaylarının muhatabı artık doğrudan görme engelli bireylerin bizzat kendisi olacaktır.

 görme engellilerin önceki seçimlerde kabine girip refakatçisiyle oy kullanabildiğini anımsatmak isterim, "Böylece gizli oy ortadan kalkıyordu. Refakatçisi, babası annesi eşi ya da çocuğu veya üçüncü dereceden bir yakını da olsa sonuçta gizli oy kullanma hakkı ortadan kalkmıştı.

Yeni çıkan yasayla görme engelliler de

bu yerel  seçimde şablon üzerinden özgür iradeleriyle istediği partiye oy verecek...

Rehber Kordnatör Bağımsız Yaşam Koçu  Engelli Aktivist Milli Yüzücü Bilgisayar Yazılımcısı Sakaryalı Yusuf Durdurmuş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184