Gözleri İle Gören Bir Perde, Gönlü İle Gören On Perde Görür

Rehber Bilgisayar Yazılımcısı Milli Yüzücü Sakaryalı Yusuf Durdurmuş 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Mesaj Yayınladı.

Gözleri İle Gören Bir Perde, Gönlü İle Gören On Perde Görür

Durdurmuş Mesajında, Her zaman vatandaşlarımıza imkanlar dahilinde söylüyorum;  eğer zihinlerdeki engelleri kaldırabilirsek, fiziksel engelleri de daha kolay aşabiliriz.

 Önemli olan, engellerin tutsağı olmamak ve teknolojinin sunduğu yeni imkanları bilinçle kullanabilmek. Yani, engellerin önündeki engeli kaldırabilmek önemli olan.

Toplumların gelişmişlik göstergesi, engellilere dair farkındalığı ve duyarlılığıdır. Engelli olmak sadece bireyin sorunu değildir. Toplumun da sorunudur. Bu nedenle toplum olarak engelliliğe bakışımızın muhasebesini hep birlikte yapmamız gerekiyor değerli dostlar arkadaşlar.

  Engellileri çeşitli şekillerde etiketlemeden, toplumdan dışlamadan, eğitim ve sağlıklı yaşam haklarını tesis etmek, bireysel onurlarına saygı duymak, fırsat eşitliği ile istihdam olanakları sağlamak, gerek özel, gerek kamu kurumlarının sorumluluğudur. Lütfen engelli vatandaşlarımızın haklarına saygı gösterelim ve onlara ikinci bir engel daha çıkarmayalım. Onlara bu imkanları sunmak ne jest, ne lütuftur. Bu, onların en temel hakkıdır.

Tüm toplumsal haklardan eşit olarak yararlanabilmeleri için şart olan adaletin gereğidir. Onlara sunulan bu hizmeti kullanmalarına engel olmak ise, bizim insanlığımızla ilgili bir sorundur. Unutmayalım, en büyük engel duyarsızlıktır, bilinçsizliktir ve sevgisizliktir. Engellilere göstereceğimiz saygı ise, insanlığa duyduğumuz saygının gereğidir. engelli bireylerimizin

 toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.  Engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına dahil etmek, onları desteklemek ve teşvik etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkin ve hızlı bir şekilde yapmak  onların sorunlarını önceleyip çözmek ve hizmet sunum mekanizmalarını buna uygun hale getirmek, sosyal hayata katılımlarında  onlara destek olmak, hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak  yerel yönetimlerimizin görevi olmalıdır.

  Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkarak koruyucu, önleyici ve destekleyici hizmetler sunarak yaşamlarına olumlu katkı yapmak yerel yönetimlerin ve toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.

Sevgi ve saygı varsa engel yoktur düşüncesiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, tüm engelli kaderdaşlarıma sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum...

REHBER BİLGİSAYAR YAZILIMCISI MİLLİ YÜZÜCÜ SAKARYALI YUSUF DURDURMUŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184