Güngör Merak Edilenleri Cevapladı (2)

Zeki Cömert Parkı, Uludere Köprüsü Uludere Sosyal Tesisleri, Kazımiye köprüsü ve HAKOM ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Güngör Merak Edilenleri Cevapladı (2)


Hendek Belediye Başkan Yardımcısı ve Türkay Hendek Yatırım Planlama ve Hizmet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Çağrı Güngör’ün, Hendek Tv’den canlı olarak yayınlanan Yüz Yüze programında Hendek’te yapımı devam edilen projeler hakkında merak edilen konuların ikinci bölümü sizlerle.

Canlı yayında Toplu Konut projesi hakkında bilgiler veren Güngör daha sonra Hendek’te yapımı devam eden projeler hakkında özet bilgiler verirken, izleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdı.

Kemliye Kentsel dönüşüm projesi ne durumda?

Kemaliye başlı başına bir proje ve çok sayıda paydaşı var, yer sahipleri var. Çözmek zaman alıyor. Bunun mücadelesini arka planda veriyoruz yakında Vatandaşlarımızla da paylaşacağız. Ama takdir edersiniz ki hem yapıyı tanımak hem proje alanını etüt etmek, Vatandaşların beklentisini bilmek zaman alıyor ama Allah inşallah o projeyi, o sıkıntıyı çözmeyi Başkanımıza ve onunla birlikte onun talimatlarıyla bize nasip edecek.

Zeki Cömert Parkı ne durumda, ne zaman açılacak?

Zeki Cömert Parkı'nda özellikle son 45 gündür çok ciddi bir çalışma sarf ediyoruz, Başkanımız 1 Nisan'da çay içeceğiz dedi. Parkımız bitmek üzere, yeşil alanlar yerleştiriliyor. Zeki Cömert Parkı içerisine yaptığımız parkta engelli oyun grupları var. Tüm yaş grupları anne-çocuk, baba-çocuk geldiğinde içerisinde rahatlıkla oynayabilecekleri bir park grubu oluşturduk. Park önünde görüntü kirliliği olan ATM'ler hepsi aynı cephe görüntüsünde ATM yerleşkesi olacak. Binamız bugün açılır kapanır tavan sistemi, tabelaları, içi, iç tesisat malzemeleri, mutfak malzemeleri yerleştirildi. Masalarımız, sandalyelerimiz hazır ama bu salgın süreci dolayısıyla parkı açmayacağız. Toplu alanlarla ilgili bir genel yasak var.
Uludere üzerindeki köprü restoran neden yıkıldı?

Uludere üzerine inşa edilen yer yapıldığı günden sonra pek çok kez işletilmeye çalışıldı, birkaç kez kiraya verildi ama işletilemedi. Biz göreve geldikten sonra bunun ihalesine çıktık ama katılımcı olmadı. Yapı ahşap olması dolayısıyla yapısal bozulmalar meydana gelmeye başlamıştı bir nevi çürümeye başlamıştı. Yani uzun vadeli işletmeye müsait değildi.

Bizde bu binayı yapan ustası ahşap yapıları bütün elemanlarını tek tek numaralandırarak tek tek sökerek paketledik garajımıza indirdik. Gelen talepler ve Başkanımızın çizeceği istikamet doğrultusunda daha çok Vatandaşımızın sürekli kullanacağı bir yere aynı formuyla götürüp kuracağız.

Kullanılmıyordu, kurulduğu günden beri birkaç tane siyasi yemeğe ev sahipliği yaptı. Kullanılmaması boş durması başka yerde durmasından daha kötü. Biz boş dursun istemedik muhafaza ettik. Başka yerde gidip kuracağız, başka herhangi bir sebebi yok.

Uludere Sosyal Tesisleri neden yenilendi?

Uludere’de bizim bir yemekhanemiz vardı. Biz Türkay olarak çok ciddi bir yatırım yaptık ve Türkay yemek üretim tesislerini kurrak Uluderedeki yemekhaneyi çıkardık. Uludere’den yemekhaneyi çıkardığımız için 300 kişilik olan kapalı alan 500 kişi civarına normal düzende de 600 kişiye kadar alabilir.

Salonun içerisinde yaptığımız yenilik eksik kalan asma tavanların yapılması, eksik seramiklerin montajı ve salonun boyanması. Salonun dışında buraya geldiği için mutlu olan, gördüğünde sevinen ve sürekli yaşayan bir tesis olması için ufak tefek müdahaleler, mimari dokunuşlar yaptık.

Uludere tesisleri kaçak mı?

Orada Orman İşletmesi ile mahkemelik bir durum var. Yapı tahsis alınmadan mevcut arsanın tahsisi alınmadan yapılmış. Dolayısıyla Belediyemiz ile Orman İşletme mahkeme sürecine girdi şu an hala devam ediyor. Başkanımız hem Bakanlık hem de Orman Genel Müdürlüğü nezdinde görüşmelerini devam ettiriyor. İnşallah biz hem mahkemelik durumu hem de tahsis durumunu çözerek ruhsatlı bir yapı olarak orayı Belediyemize ve Vatandaşlarımıza kazandıracağız.

Kazımiye köprüsü?

Kazımiyede biz sadece bir köprü yapmadık. Çok ciddi bir dere ıslahı ve meydan çalışması yaptık. Devlet Su İşlerinin de olaya müdahil olmasıyla birkaç ilave dışında açıkladığımız projeye %90 oranında bağlı kalarak inşaatı bitireceğiz inşallah az kaldı. Plan proje müdürlüğümüz çalışmaları yine Zeki Cömert Parkında olduğu gibi çok ciddi bir şekilde hızlandırdı ve bir tek asfalt işi kaldı. Kaldırım ve yol düzenlemeleri bitti. Meydan çalışması bitmek üzere. Kazımiye bundan daha iyi hizmetleri de hak ediyor. Biz bu ihtiyacı karşılamak bize nasip oldu. Eski köprü çok fazla ihtiyacı karşılayamıyor, Başkanımızın da o noktada bu işi yapacağına dair sözü vardı bize gidin onu yapın bitirin dedi, biz de bitirdik.

Kazımiye köprüsü ile ilgili iddialar?

Köprünün taş işçiliğini yapan başka bir Parti'nin meclis adayı. Bizim kapımızda gönlümüzde herkese açık. Hendekli olsun taştan olsun. Hendek’te bu işi yapan bir kişi vardı. Bizde fiyat aldık, aldığımız fiyatın altında ve açıklanan projeye bağlı kalarak bu projeyi yaptırdık. Biz en başında maliyetleri açıklamadık biz projeyi açıkladık ve bittiğinde metrajları ile birlikte zaten açıklamasını yapacağız. Biz dere güzergahını planladık akabinde dere yatağına komşu olan Parsellerde dereye doğru bir hareketlenme vardı. Yani derenin çarptığı yerlerde akma vardı. Biz Devlet Su işlerinden bu taşları aldık çok ciddi bir yamaçlama yaptık doğal taşlarla. Hem parsellerin güvenliğini arttırmak hem de uzun vadede kalıcı bir eser olması amacıyla inşallah yatırımımız birkaç güne kadar sonlanacak. Hem Kazımiye’ye hem de Hendek’e çok yakışacak.

Bizim bir iddiamız olmadı bu konuda ama üzücü. İnsanlarımızın, Vatandaşlarımızın birbirini üzmemesi lazım. Bizler değer çıkarmak için, değerlerimizi yaşatmak için mücadele vermemiz lazım. İtibarsızlaştırarak hiçbir yere varamayız. Bu dünyada sizler varsanız, biz varsak hep birlikte Millet olarak varsak değerli.
HAKOM (Hendek Afet Koordinasyon Merkezi) ne durumda?

Projemiz hazır. Projeyi yapacak inşaat ve çelik malzemelerimiz de hazır. Başkanımız ikili ilişkileri ile temin etti. Çelik atölyemizde, kendi imal ettiğimiz makaslarla, kendi ustalarımızı kullanarak inşallah açılış sürecini tamamlayacağız. Rasim Paşa Cami karşısındaki alana Hendek Afet Koordinasyon Merkezi (HAKOM) bu yıl sonuna kadar faaliyete sokma koşuluyla inşallah kazandıracağız.

Afet koordinasyon Merkezine ihtiyacımız var. İçerisinde Belediyemizin, AFAD’ın, Kızılay'ın, SAKE’nin, HAKUT’un ihtiyacımız olabilecek yönetim merkezlerinin olduğu projemizi hazırladık. İnşallah onu hayata geçirdikten sonra Gönüllü STK’larımızın destekleriyle Vatandaşlarımızı, gençlerimizi çocuklarımızı ve Öğrencilerimizi eğitimlere alarak depreme, doğal afetlere daha hazırlıklı bir şehir planlıyoruz.

Görünmeyen projelerimiz var

Sahne önünde görünmeyen çok ciddi hazırlıklarımız var. Gerek imar planları ile alakalı, gerek 18 uygulamalarıyla alakalı. Köy yerleşik alanlarında yapılacak yapılar ile alakalı, bunların ruhsatlandırılmasıyla alakalı. 18 probleminin çözülmesi ile alakalı hem biz hem de Devletimiz çalışıyor. 20 Şubat tarihinde ve 22 Şubat tarihinde yeni yönetmelikler yayınlandı bu sorunların çözümü noktasında. İnşallah bu sıkıntılı ve zor süreçler atlattıktan sonra çözüm noktasında daha çok uğraşacağız daha çok vakit harcayacağız. Diğer projelerimizle ilgili hazırlıklarımız sürüyor ve inşallah kısa zamanda yine Vatandaşlarımızın çoğunun memnun kalacağı büyük bir ihtiyacımızı karşılayacak güzel bir müjdeyi vereceğiz.

Çok güzel projelerimiz planlarımız var Şehrimizin her noktası ile alakalı. Gönül daha hızlı yapmayı istiyor ama bunda tabii ki çok fazla etken ve paydaş katıldığı için istediğiniz kadar hızlı ilerlemiyor. İnşallah Allah bize uzun yıllar Hendek’e, Sakarya'ya ve Ülkemize hizmet etmeyi nasip eder. Alnımızın akıyla girdiğimiz Belediyeden yine alnımızın akıyla çıkmayı, halkın arasında olmayı olabilmeyi her daim nasip eder. Arzumuz ve isteğimi budur. Bugün olduğu gibi yarın da hoş bir seda anılmak. Bu noktada hem karşılıklı anlayışla hem de hoşgörü ile daha güzel günler göreceğiz inşallah.

Trafik sorunu?

Ulaşım eylem planımızı Büyükşehir Belediyesiyle, Ulaşım Daire Başkanıyla ve Genel Sekreter Yardımcısı ile paylaştık. 16 İlçe içerisinde ulaşım eylem planını yapan ve sunan tek İlçeyiz. Bunu yaklaşık 4 ay önce Başkanımız mecliste açıklamıştı. Çünkü biz Şehrimizi tanıyoruz ihtiyaçları ve problemleri biliyoruz. Hazırlıklarımız o yönde devam ediyor.

Zeki Cömert Parkı'nın arka tarafındaki yolda ilk çalışmamızı yaptık. Oradaki mevcut araç yoğunluğunu ortadan kaldırmak için. Binaların olduğu tarafta kaldırımı genişlettik, parkın arkasında cep şeklinde açık otopark yaptık ve tek yöne çevirdik. Tekrar araç transit şekilde ilerleyecek yani orada araçlar karşı karşıya gelip trafiği yavaşlatmayacak, Şehrimizin tamamında trafikle ilgili çözümlemelerimizi yaptık inşallah Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli bir şekilde ana omurgası Osman Yılmaz Caddesi ve Ziya Gökalp Caddesi ile birlikte aşağıdan Çevre yoluna kadar projelerimizi hazırladık. İlave kavşak projelerimizi çizdik çok ciddi yeşil alanlarda kazandırarak trafik problemini çözeceğiz. Yine yaklaşık 200 araçlık açık otopark alanı oluşturacağız merkezde.

Yine ulaşım planımız çerçevesinde yaklaşık tamamlandığında 8 kilometreye yakın bisiklet yolunun kesintisiz olarak devam edeceği bir yapı oluşturacağız. İnşallah bisiklet yolunu da Şehrimize kazandıracağız.

Son olarak söylemek istedikleriniz?

Biz işini hakkıyla yapan ve yaklaşımı pozitif olan yapıcı tavırlı herkesle her yerde görüşmeye hazırız. Her soruyu cevaplandırabiliriz. Yanlış yapabiliriz ciddi Belediyecilik tecrübelerimiz olmayabilir. Geçtiğimiz yıl başladığımız samimiyetle devam etmek için mücadele ediyoruz. Aynı samimiyetle. Çünkü biz Hendekliyiz. Burada doğduk burada büyüdük, burada öleceğiz. Biz her zaman birbirimize lazımız, yüz yüze bakıyoruz. Burası ortak hayallerimizin olduğu bir Şehir ve bunu güzelleştirmek için herkesle her yerde şahsınızla ve basın mensupları ile ya da soru soranlarla görüşmeye, görüş bildirmeye hazırız. Allah bize başladığımız günkü samimiyetle devam etmeyi, o günkü kadar temi bir şekilde görevimizi yapıp yeni arkadaşlara temiz bir şekilde teslim etmeyi bize nasip etsin.


Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2020, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184