Güzergahların Birleştirilmesine Dolmuş Esnafı Tepkili

Hendek’te Ortaköy Dolmuş Hattı esnafı, kendi güzergâhlarına getirilmek istenen diğer bir dolmuş hattının gelmesine tepki gösterdi.

Güzergahların Birleştirilmesine Dolmuş Esnafı Tepkili

Servetiye Caddesini kullanan Ortaköy Dolmuş Hattı esnafı kendi güzergâhlarına getirilen Hastane hattının daha önce kullandığı güzergâhta durmasını talep ederek Caddeyi kısmen trafiğe kapattılar. Yapılan görüşmeler sonucu her iki dolmuş Hattı esnafı Mahkleme kararı verilene kadar kendi güzergâhlarını kullanacak.

Her iki Dolmuş Hattı esnafı kendi kullandıkları güzergâhların devam etmesini isterken Yetkililerin Mahkeme süreci sürerken böyle bir karar verilmesine tepki gösterdiler.

51 Nolu Hendek Ortaköy Kooperatif Başkanı Serkan İpekçi “ 250 metre yan tarafta Hastane Bulvarı üzerinde hastane dolmuş hattı var. Bizde Servetiye Caddesi hattını kullanıyoruz. Hastane hattı hem diğer Caddeyi kullanarak hemde bizim kullandığımız yol güzergâhına getirilmek isteniyor. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığında yaptığımız görüşmelerde bizim haklı olduğumuzu dile getiriyorlar. Yenimahalle Muhtarı seçimden önce Hastane hattının buraya alınması ile ilgili vaatte bulunmuş. Bizlerde Mahkeme sürecini başlattık. Mahkeme süreci bitene kadar Hastane hattının, bizim hattımıza dahil olmasını istemiyoruz. Her iki Kooperatifte bu işe karşı. Yürüme mesafesinde olan hat neden buraya getirilmek isteniyor. Trajikomik bir durum” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Hendek Hastane Hattı Başkanı Özkan Salı ise yaptığı açıklamasında “Bizim hattımız 200 metre diğer caddeden geçiyor. 4 yıldır çalışıyoruz. UKAME Kararı çıkarttılar. Servetiye Caddesi üzerinde bulunan hat’ta sokmak istiyorlar. Biz istemiyoruz. Diğer Dolmuş esnaf arkadaşlarımızın güzergahına tecavüz olmasın diye bizde burayı kullanmak istemiyoruz. Gelinen noktada bize Hat’tımız iptal olacak diye söylendi. Bizde bugün bu güzergaha mecburen girmek zorunda kaldık. Arkadaşlarımızda haliyle Hat’larının haklarını savunmak zorundalar. Biz yetkilileri bu konuda uyarmıştık. Dilekçelerimiz var. Maalesef biz dinlenilmedik. Mahkeme sürecini bekleyin dedik. Ama maalesef beklemediler.

Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır Dolmuş Esnafı ile görüşerek Mahkeme kararının beklenmesini ve bu karar gelene kadar İki Dolmuş Hattı kendi güzergahlarını kullanacaklar.

Görüşmelerin ardından her iki Hat’tın dolmuş esnafı araçlarını alarak sessizce dağıldılar.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2020, 17:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ibrahim yas
Ibrahim yas - 3 yıl Önce

Hendekte mhp belediyesinin aldigi haksiz siyasi kararlara ragmen ekmegimizi korumanin mucadelesi

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184