HABERHENDEK 8.YILINI KUTLADI

Haberhendek 8. Kuruluş yıldönümünü kutlayarak yayım hayatına aynı kararlılıkla devam ediyor.

HABERHENDEK 8.YILINI KUTLADI



Loccanda Restaurant’ta gerçekleşen Haber
hendek sitemizin 8.kuruluş yıldönümüne Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, CHP İlçe Başkanı Reyhan Azak, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Demokrat Parti İlçe Başkan Yardımcısı Adil Karabulut, Genç Parti İlçe Başkanı  Ali Kemal Yener, İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, MHP Sakarya Milletvekili Adayı Metin Güneş, Engin Kundura İşletme sahibi ve MHP Meclis Üyesi Engin Yapıcı, Hendek Gündem internet sitesi Editörü Gürkan Özer , Haberhendek sitesinin köşe yazarları ve bize ev sahipliği yapan Loccanda Restaurant  işletme sahibi İsmet Kayıhan katıldı.

Loccanda Restaurant’ta verilen yemek öncesi 8.Yıldönümü programın sunumunu yapan Köşe yazarlarımızdan İsmail Kılınç’ın  yemek öncesi Haberhendek’in yayın hayatı ile ilgili bilgiler verdi.

 

Haberhendek sitesi istatistikleri ,çizgisi ve objektif haberciliğinden bahseden Kılınç Yerel basının önemine değinerek “Haber Hendek’in, Sakarya basınında da özenle takip edilen bir haber sitesi olduğunu burada söylemek yerinde olacaktır.Bu veriler Hendek’in haberini yapmanın yani yerel haberin de önemini bizlere bildirmektedir. Yerel basın, yerel mecralar yerel kamuoyunun bilinçlenmesinde önemli bir potansiyele sahiptir.Yerel basın, yayın yaptığı bölgenin ya da yörenin sorunlarını gündeme getirerek yöneticilere aktarılmasında ve o bölgeye ait yerel kültürün zenginleşmesinde ve korunmasında yardımcı olur.Yerel basın, bir toplumsallaşma aracıdır ve o bölgedeki sosyal ilişkilerin giderilmesinde aracılık yapar. Yerel problemlerin, ülkenin merkez yönetimine ulaşmasında önemli bir işleve sahiptir.Son olarak yerel basın, yerel siyasetin sağlıklı olarak yapılmasına olanak sağlar. Topluma yaşadıkları köy, kasaba veya kente sahip çıkma bilincini aşılar ve insanlar arasında ortak yaşama kültürünün oluşmasını sağlayarak, bireylerin yaşadıkları topluma ve yaşama alanına karşı yabancılaşmalarına engel olur.Yerel basının bu nimetlerinin ortaya çıkması için çabalamak ise bu işe gönül vermiş insanların harcıdır. Günlük kaygı ve küçük hesaplara düşmemek, etik kurallara ve kamu vicdanına ters gelecek tutum ve davranışlara girmemek ve tarafsız yayın anlayışına bağlı kalmak, bu harcı mayalayan ilkelerdir.Haberhendek’te bu düşüncelerle 8 yıldır Hendek’te hizmet etmektedir ifadelerine yer verdi.

Köşe yazarlarımızdan İsmail Kılınç’ın sunumunun ardından Haberhendek sitesi editörü Mehmet Kavis, objektif, çizgisinden sapmadan aynı kararlılıkla yollarına devam edeceklerini belirterek düzenledikleri böyle güzel bir gecede Haberhendek ailesini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Haberhendek sitesi editörü Mehmet Kavis kısa bir konuşma yapmasının ardından  yazıları ile her zaman örnek olmuş Köşe yazarlarını tanıttı.

Köşe yazarlarından Doç.Dr.Mustafa Koç, İHH Hendek Kadın Kolları Başkan Yardımcısı olan köşe Yazarlarından Esma Negiz Aydoğan, Türk Eğitim-Sen Hendek Temsilcisi Kutluay Benli, Emekli Öğretmen Özcan Arslan, Makine Mühendisi Halil Hakan Oturak  ve Emekli Öğretmen Abdullah Aydınlar, Yazıları ile ilgili bilgiler vermelerinin ardından medyanın ilçe ve bulunduğu bölge için önemli olduğunu, bundan dolayı daHaberhendek ailesi ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek daha nice yıllar birlikte olmak dileğiyle  katılımcılara teşekkür ettiler.


Köşe yazarlarının değerlendirmelerinin ardından Haberhendek ailesi ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden  Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı “ Haberhendek sitesini bizzat ben günde en az iki defa takip ediyorum. Bu anlamda Belediye çalışmalarımıza da katkıda bulunduğumu düşünüyorum. Bizlere rehber oluyorlar. Haberhendek ailesini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yemek yenilerek sohbet eşliğinde çaylar yudumlandı.

CHP İlçe Başkanı Reyhan Azak, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Demokrat Parti İlçe Başkan Yardımcısı Adil Karabulut, Genç Parti İlçe Başkanı  Ali Kemal Yener, İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, MHP Sakarya Milletvekili Adayı Metin Güneş, Haberhendek ailesi ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek davetlerinden dolayı haberhendek ailesine teşekkür ettiler.

Haberhendek sitemizin 8. Kuruluş yıldönümü programına katılan genç yazarlardan Selin Güneş’e, Sakarya’da Kompozisyon dalında elde ettiği 2.lik nedeniyle plaket takdim edilmesi ile program sona erdi.

 

Loccanda Restaurant’a teşekkür

Haberhendek ailesi olarak bizlere çok güzel bir ortam sağlayan ve organizasyonu ile yakından ilgilenen Loccanda Restaurant işletme sahibi İsmet Kayıhan’a, Caner Kayıhan’a yemek programı öncesi ve sonrası takdire şayan hizmetleri ile Loccanda Restaurant şefi Murat Gevher, Muharrem Sarı, Fazilet Dündar, Yavuz Eski ve tüm personele teşekkür ederiz.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2016, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184