Halk Eğitim Merkezleri Hazır

Hendek Halk Eğitim Merkezi yeni dönem için hazır olduklarını belirterek bilgilendirmede bulundular.

Halk Eğitim Merkezleri Hazır

Halk Eğitim Merkezleri, bulunduğu bölgenin eğitim, öğretim, üretim, rehberlik, danışma, kültür ve sanat merkezidir.

Bölgenin okuma yazma sorununun çözümü, halka mesleki ve sosyal-kültürel amaçlı bilgi, beceri kazandırma, kişilerin boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini, gelirlerini artırmayı sağlayan birer yaygın eğitim kurumu olarak faaliyetlerini sürdürür.

1115 Kurs, 22622 Kursiyer

Bizler de Hendek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak bu amaçla faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. 2023 yılı itibarı ile ilçemiz halkının çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla dikiş, nakış, el sanatları, okuma yazma, spor, tarım, sanatsal ve kültürel amaçlı 1115 kurs bu kurslardan faydalanan 22622 kursiyer sayısına ulaşmış bulunmaktayız. Bu sayıların yıl sonuna kadar daha da artması için faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Bir çok noktada Kurslar açılıyor

Kurs faaliyetlerimiz öğretmen ve kurs uygunluğuna göre Halk Eğitimi Merkezimizin  kendi binasında, mahallelerimizden sağlanan kurs yerlerinde, ilçemizde bulunan 7 tane Köy Yaşam Merkezlerimizde, eğitim odalarında, Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürlüğünde, Kamu ve özel kuruluşlara ait binalarda, Örgün eğitim kurumlarına ait binalarda, gönüllü kuruluşlarca sağlanan yerlerde, Hendek KYK yurt müdürlüklerinde, Gençlik merkezlerimizde Özel Eğitim Uygulama Okulumuzda, Huzur evimizde olmak üzere çeşitli yerlerde yürütülmektedir.

Aile ekonomisine katkı

Hendek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak Hendek halkının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak çeşitli kurslar planlamaktayız. Kurslarımız katılımcılarımızın boş zamanlarını değerlendirmesi ve aile ekonomisine katkıda bulunması için, beceri geliştirmeye yönelik kurslar olarak düzenlenmekte, ayrıca; üretime dönük, gelir getirici ve bir iş yerinde çalışmayı kolaylaştıracak kurslar da düzenlenmektedir.

Kötü alışkanlıklardan uzak tutmak

Çocuklarımızı gençlerimizi çeşitli bağımlılıklardan uzaklaştırmak için spor kurslarımıza ağırlık vermekteyiz. Üniversite gençliğimizin boş zamanlarını değerlendirmeleri için Gençlik Merkezlerimizde ve KYK Müdürlüklerinde sportif sanatsal ve kültürel alanda çeşitli kurslarımız açılmıştır.

Kadınlara özel kurslar

Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürlüğünde Giyim, Okuma yazma, Çocuk Oyun Odası kurslarımız, Özel Eğitim Uygulama okulundaki Özel Gereksinimli öğrencilerimiz ve velilerine yönelik çeşitli kurslar, Aile Destek Merkezlerimizde ADEM ve SODAM’larda kadınlara yönelik psikososyal, sosyokültürel, mesleki gelişim ve kişisel gelişim konularında kurslarımız açılmıştır.

Yaşlılar unutulmadı

Hendek Melek Nişancı Huzur Evinde misafirimiz olan yaşlılarımızın boş zamanlarında iyi vakit geçirmeleri için ve zamanlarını değerlendirmeleri için Tiyatro, Geri Dönüşüm, Halk Oyunları gibi kurslarımız açılmıştır.

Köy yaşam merkezleri

İlçemizde bulunan 7 Köy Yaşam Merkezlerimizde orada yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için talep edilen Dikiş Nakış El Sanatları ve Kuran-ı Kerim öğrenme ve okuma gibi kurslarımız devam etmektedir. Tarımsal alanda da halkımızın talep ettiği , Arıcılık, Solucan Gübreciliği, Mantar Yetiştiriciliği gibi kurslarımız devam etmektedir. Ayrıca Aşçılık, Avcılık, Hijyen, İş Sağlığı ve Güvenliği, İşaret Dili, Diksiyon, İlk Yardım gibi kurslarımızla da halkımızın talepleri karşılanmaktadır.

Hüseyin Karakuş

Hendek Halk Eğitim Merkezi Müdürü

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184