Hayat Boyu Öğrenme Haftası Halk Eğitim Sergisine Yoğun İlgi

Hendek İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinlikleri yılsonu Giyim, El sanatları, mefruşat ve Nakış Sergisi yoğun katılımla gerçekleşti.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Halk Eğitim Sergisine Yoğun İlgi

Armoni düğün salonunda düzenlenen Halk Eğitim Müdürlüğü yılsonu Giyim, El sanatları, mefruşat ve Nakış Sergisi açılışına Kaymakam Halil İbrahim Acır, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Siyasi Partilerin İlçe Başkan ve Temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çekiçcioğlu, STK Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Kursiyerler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını İlçe Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Karakuş yaptı.

Her Zaman Her Yerde, Herkes İçin Eğitim

Yıl içerisinde yapılan etkinlikler ile ilgili bilgiler veren Karakuş Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinlikleri kapsamında Hendek Halk Eğitimi Merkezimizce hazırlanan ‘Kutlama Programı ve Yıl Sonu Sergimize’ ‘hoş geldiniz’

Bakanlığımızın ilânı ile her yıl Haziran Ayının ilk haftası Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak kutlanmaktadır.

. Hayat Boyu Öğrenme; yaşam boyu süren bir eğitim faaliyeti olup 7'den 70'e herkesin katıldığı bir etkinlikler bütünüdür.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası ile; Halk Eğitimi Merkezlerimizin yapmış olduğu çalışmaları tanıtmayı ve daha fazla vatandaşımızın kurslarımızdan istifade etmesini sağlamayı öğrenme faaliyetlerine katılımı artırmayı, öğrenme fırsatları hakkında halkımızı bilgilendirmeyi, öğrenmeyi teşvik etmeyi, geçmişle günümüz arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi, amaçlıyoruz.

Bu amaçlarla “Hendek Halk Eğitimi Merkezimizde her yıl çeşitli meslek gruplarındaki vatandaşlarımıza yönelik, istek ve ihtiyaçlarına göre talepler doğrultusunda çeşitli kurslar açılmaktadır. Açılan bu kurslarla, büyük emek ve sabırla ürettikleri el işi ürünleri ile kursiyerlerimiz hem meslek öğrenmekte, hem sosyalleşmekte hem de aile ekonomilerine katkıda bulunmaktadırlar.

Hendek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak,  merkez binamızda, okullarımızda,  belediyemize ait olan yerlerde, muhtarlıklarımızda, kurum ve kuruluşlarımızda, müftülüğümüze bağlı yerlerde, köy yaşam merkezlerimizde Hendek Kadın Açık Infaz Kurumunda, ilçemizdeki çeşitli Gençlik Merkezlerinde, KYK yurtlarımızda ve Hendek Melek Nişancı Huzur evimizde kısaca eğitimin ulaşabileceği her yerde hayat boyu öğrenmenin halkımız tarafından önemsenerek bir yaşam anlayışı haline getirilmesi için kurslar açmaktayız. Bu kurslar; Giyim, dikiş nakış, el sanatları, spor, okuma- yazma, dil eğitimi, din eğitimi, müzik ve gösteri sanatları, tarım hayvancılık, çevre sağlık vb. alanlarda olup bir yıl içinde, 708 kurs açılmış, bu kurslarda toplam 11.466 kursiyere ulaşmış bulunmaktayız.

 Ve bu kurslarda usta öğreticilerimizin, kursiyerlerimizin yaptığı el emeği göz nuru çalışmalarını burada sergileyerek siz değerli misafirlerimizin ve hendek halkımızın beğenisine sunuyoruz.

Yürüttüğümüz bu faaliyetlerinin halkımıza ulaştırılmasında emek veren, çaba gösteren, yönetici ve öğretmenlerimizi, usta öğreticilerimizi, ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda kurslara katılım sağlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyor, her türlü faaliyetimize desteklerinden ve teşriflerinden dolayı Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Sayın Cumhuriyet Başsavcımıza, Milli Eğitim Müdürümüze kurum müdürlerimize şükranlarımızı arz ediyoruz."

Her zaman, Her yerde, Herkes İçin Eğitim' diyor, saygılar sunuyorum ifadesini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakam Halil İbrahim Acır’da kısa bir konuşma yaparak Kursiyerleri tebrik ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kursiyerlere hediye takdim edildi.

Giyim, El sanatları, mefruşat ve Nakış Sergisi açılış kurdelesini Kaymakam Halil İbrahim Acır, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çekiçcioğlu ile birlikte kesti.

Özel Kursiyer olan Nisa Gülcan ve Özden Çevik’in eserleri sergiyi gezenlerin beğenisini topladı.

Yoğun katılımın olduğu Sergide Kursiyerlerin hazırladığı Giyim, El sanatları, mefruşat ve Nakışları sergiyi gezenler tarafından büyük beğeni topladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184