Hendek Belediye Meclisi Toplandı

Hendek Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

Hendek Belediye Meclisi Toplandı


Hendek Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Başkanlığında, meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

Gündemde bulunan biri ilave olmak üzere onbir madde tek tek görüşüldü.
Meclis toplantısı öncesinde misafirlere Hendek Belediyesi tarafından Aşure ikram edildi. Meclis üyeleri ve misafirler toplantı öncesinde yapılan aşure ikramları ile kısa süreli sohbetler gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Püsküllü, Kuzey Irak'ta görevi sırasında arama tarama sonucu mayının patlamasıyla şehit olan Aktefek Mahallesi’nden, Piyade Uzman Çavuş Ömer Özdemir’e Allah’tan rahmet ailesine sabır ve yaralı askerlere de acil şifalar diledi.

Başkan İrfan Püsküllü, ayrıca Kaynarca’da yaşanan sel felaketinden dolayı geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, Endonezya’da yaşanan deprem ve Tsunami felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Bahadır'dan satır başları

Toplantı öncesinde gündem dışı söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi ve Sözcüsü Hüdaverdi Bahadır, bütçede göremedikleri Eğitim konuları ile ilgili maddelerin koyulmadıını dile getirerek Eğitime bütçe ayrılması gerektiğinin altını çizdi. Spor ve İmar konularında bir sıkıntı görmediklerini dile getiren Bahadır, ulaşım konusundaki sıkıntılara dikkat çekerek gerekli çalışamların yapılması gerektiğini dile getirdi. Fen İşlerinde ve temizlik işlerinde sıkıntılar olduğunu dile getiren Bahadır, çalışmalar yapılıyor ama nokta atışı değil. Asfalt çalışmaları var ama yağışlar ile birlikte yapamayacağız. Hedeflediğimiz projelerimiz gerçekleşmedi, tabiki yapılan projeler için de teşekkür ediyoruz yapılan projeleri görmezden gelemeyiz ama Fen İşlerimizde ve Temizlik İşlerimizde bir sıkıntı var, sorun personellerimizde mi makina parkımızda mı bunu belirlememiz gerekir diye düşünüyoruz.

Eleştirilerimizi yapıyoruz fakat Belediyemiz ve Meclisimiz çalışıyor, bunlar yapılması gereken ve Vatandaşlarımıza sunulması gereken hizmetler. Bu gibi sorunları sorgulayalım, konuşalım ve tartışalım diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Gündemdeki 10 madde tek tek görüşüldü

Gündemdeki, Belediyemiz 2019 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili komisyon raporu, Belediyemiz 2019 Yılı Ücret Tarifesi ile ilgili komisyon raporu ve Belediyemiz Stratejik Planı kapsamında hazırlanan 2019 Yılı Performans Programı, maddeleri görüşülerek kabul edildi.

İmar Komisyonuna havale

İlçemiz Kemaliye Mahallesi (14 Ada) ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği, İlçemiz Kurtköy Mahallesi (104 Ada) ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği ve İlçemiz Kurtköy Mahallesi (148 Ada) ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği, İlçemizdeki  SEDAŞ'a ait trafo yerleri ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği maddeleri de görüşülerek İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemdeki, İlçemiz Süleymaniye, Uzuncaorman, Yukarıhüseyinşeyh ve Aşağıhüseyinşeyh Mahallelerinde yapılacak kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere bilirkişi seçilmesi, İlçemiz Lütfiyeköşk Mahallesi’nde yapılacak 22-b kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere bilirkişi seçilmesi ve Belediyemiz mülkiyetinde bulunan Başpınar Mahallesi 175 ada 29 ve 30 nolu parsellerin Hendek Müftülüğüne tahsis edilmesi ile ilgili Başkan ve Encümene yetki verilmesi maddeleri görüşülerek kabul edildi.

Gündeme ilave olan, İlçemiz Kemaliye Mahallesi’nde bulunan Kapalı Cezaevi yapı ve taşınmazının Belediyemize tahsisi ve kullanım haklarının devredilmesi karşılığında, Belediyemize ait İkbaliye Mahallesi 22 parsel taşınmazın Adalet Bakanlığına tahsis edilmesi maddesi İmar ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.






Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2018, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184