HENDEK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Hendek Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

HENDEK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI


Gündem dışı görüşmelerde ilk olarak söz alan MHP Belediye meclis üyesi Hüdaverdi bahadır. Hendek’teki trafik sorunu için çözüm aranması hususundaydı.

Bahadır sözlerinde’’ ilçemiz hızlı bir şekilde büyümektedir ama biz küçülüyoruz gibi. En Büyük sıkıntılarımızdan biri caddelerimiz biz işyerlerimizi açarken bu caddeler üzerinde galerisiydi, alış veriş merkezleridir, düğün salonlardır işgal ediliyorlar. Bundan sonra yapılacak alanlarda otopark sorunu asgariye indirecek konutları yaparken park sorununu çözecek yöntemleri kullanmamız buna yönelik çözümler üretmemiz lazım. Bununla İlgili Büyükşehir ile de görüşerek çözüm noktalarına yönelmemiz ve iyi bir çalışma yapmamız lazım’’ dedi.

Gündem dışı konuşa yapan Belediye Meclis Üyesi Vural Tutkun Hendek’in tanıtımına katkı sağlayacak önerisinde’’ tabelalar ile Hendek’e özgü Bayrak tepe, Çiğdem yaylası, Organize sanayi gibi simgeleri üzerinde bulunduran totem tabelaları şehir girişi ve çıkışlarına koymak sureti ile tanıtımını daha yapılabilir’’ önerisi sundu. İlgili çalışma resmini Belediye başkanlığı ve basına takdim etti. İkinci bir konu olarak İlçemizde yeni mahallede bulunan kontrolsüz kavşaklara cadde girişlerine kazaları asgariye indirecek sokak başlarına görüşü sağlayacak yuvarlak aynalar koyulmasının faydalı olacağı öneri ile yaptığı resim ve görselleri Belediye başkanlığı ve basın ile paylaştı. Diğer bir önerinde kazaların çok olduğu bunu azaltmaya yönelik olarak önem arz eden bölgelere EDS sistemi kurulması ile ilgiliydi.

Gündem konuşması ardın söz alan Belediye başkanı bu taleplere yönelik olumlu düşüncelerini belirtmesi ile gündem maddelerine geçildi.

Gündemdeki biri ek madde olmak üzere altı madde tek tek görüşüldü.

Gündemde bulunan, Belediyemiz ile yetkili memur sendikası arasında “Sosyal Denge Tazminatı” sözleşmesi yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi, Belediyemiz birimlerinin yönetmelikleri ile ilgili komisyon raporu, İlçemiz Başpınar Mahallesi (110 Ada) ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatına askı sürecinde yapılan itirazlar ile ilgili komisyon raporu, İlçemiz Yeni Mahalle sınırlarının genişletilmesi,  İlçemiz 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ait plan notlarında değişiklik yapılması ve gündemin ek maddesi olan Belediyemize ait Kullanılamayan 54-HB-14-14 Plakalı Greyder İş Makinası Satışı, maddeleri tek tek görüşülerek kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184