HENDEK BELEDİYESİ MART AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Hendek Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis toplantısı 5 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanması ile gerçekleşti.

HENDEK BELEDİYESİ MART AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


Hendek Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Başkanlığında, belediye meclis salonunda yapıldı.

Gündem maddeleri olan Belediye tarafından yapılan Otobüs Terminalinin işletilmesi, işlettirilmesi için Sakarya Büyükşehir Belediyesinden Yetki Alınması, İmar Komisyonundan gelen tadilat kararlarının görüşülmesi, İmar Tadilatı talep dosyalarının imar komisyonuna havale edilmesi ile birlikte gündeme ilave edilen Yeni Hastane yolunda bulunan Belediyeye ait arsaların devri ve satışı ile ilgili encümene ve belediyeye yetki verilmesi ve Yenimahalle’de bulunan Cumhuriyet İlkokulunun yıkılıp yerine yenisi yapılması, imar planında tadilata gidilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesine yetki verilmesi ile ilgili maddeler görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündeme ilave edilen 2 madde ile birlikte 5 Madde oy birliği ile karara bağlandı.

MHP Grubu Taleplerini Dile Getirdi

Gündem dışı söz alan MHP Meclis Grup sözcüsü Hüdaverdi Bahadır taleplerini dile getirdi.

Bahadır “ Hendek’imizde yapılacak olan hizmetlerde herhangi bir bölge de yada meslek gruplarını etkileyecek olan faaliyetleri, o bölgenin insanları ve meslek kuruluşlarını görüşlerini, taleplerini alınarak yapılmasını, Yaz mevsiminin gelmesi dolayısıyla ilçemizde tarım faaliyetlerini sürdüren çiftçimizin, tarla yollarının acilen yapılması gerekmektedir. Bu hizmetleri sunabilmemiz için, tarımla ilgili bir birimin Belediyemizce hizmet vermesini talep ediyoruz. Yeni açılacak olan hastane yolunun biran önce hayata geçmesi için, o yol üzerinde bulunan hak sahiplerinin mağdur edilmemesi için gereken hassasiyetin gösterilmesinin ve bu komisyonun içerisinde muhalefetinde bulunmasını talep ediyoruz.

Ak Parti Meclis Üyesi Sevda Salihoğlu ne demek istedi?

AK Parti Meclis Üyesi Sevda Salihoğlu gündem dışı söz alarak “ Kamu Kuruluşu veya Özel Daire personeli olmuş insanlar hakkında Sosyal Medya üzerinden bir karalama kampanyası yürütülüyor. Ben tüm Hendek’lilere kendim de dâhil olmak üzere soruyorum, bunu neden yapıyoruz?

Basın özgürlüğü veya eleştiri hakkımızı kullanırken bize fayda üreten insanları, Hendek’e gelip çalışan, bir eksiğimizi görüp bizleri uyaran ve söyleyen insanları neden küstürüyoruz.

Tüm Parti temsilcilerine ve Sivil Toplum Örgütlerine sesleniyorum, Hendekli olarak Hendek’e bir şey yapması için birinin Hendek’te doğmuş olması gerekmiyor. Bu kişi ne yapmış sorusunu sorduğumuzda çıkan cevap Hendek’in yararına ise lütfen o insanları küstürmeyelim. Kaybettiğimiz ve kaybedeceğimiz insan sayısı çok. Bu şekilde Hendek’e kötülük etmekten başka hiçbir şey elde etmiyoruz.

Özellikle Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Örgütlerine bu konuda daha dikkatli olma davet ediyorum. Bize fayda sağlayan insanları desteklemeli, neden bir Hendekli olarak benim aklıma gelmedi de onun aklına geldi diyerek tebrik etmemiz, hatta Meclis üyeleri olarak, Parti Temsilcileri olarak ziyaret etmemiz, bize katma değer ürettikleri için teşekkür etmemiz lazım. Hendek’e, Hendek’liye yakışan bu. Hendek evet yüzölçümü ve bina olarak büyüyor ama bizim görevimiz Hendek’i zihniyet olarak da büyütmek. İnşallah hepimiz bir dahaki dönemlerde niyet olarak da, kafa ve mental olarak da büyümüş bir Hendek’te yaşarız ve çocuklarımızda orada yaşar doğar ve büyür diyerek teşekkür etti.

Belediye Başkanı İrfan Püsküllü talepleri dinlemesinin ardından yanıtladı.

Püsküllü Terminal binası ile ilgili yaptığı açıklamada “ Biz yapılan terminal binası ile ilgili İtfaiye’ye teklif sunduk. Ancak yapılan keşiflerde buranın terminal olarak yapıldığından aynı şekliyle kalması yönünde karar verildi.Sadece Gül Kooperatifi değil, şehir merkezimizde bulunan tüm kooperatiflerini de buraya alarak şehir içerisinde ki kötü görüntüyü ortadan kaldıracağız.  Hendeğimizin üçüncü bir çevreyoluna ihtiyacı var. Bunu da hayata geçireceğiz. Ekiplerimiz arazilere giden yollarda kanal temizleme çalışmaların yürütüyorlar. Biz herşeyin şeffaf olmasını istiyoruz. Cenaze Köprüsü ile ilgili de keşifler yapıldı. Biz o köprünün yıkılıp tekrar yapılmasını talep ettik ve Köprü yıkılarak yenisi yapılacak” dedi.

Gündem dışı konuşmaların ardından Gündem maddelerinin oylamasına geçildi. Yapılan oylama sonucu 5 gündem maddesinin oy birliği ile kabul edilmesi ile birlikte Meclis toplantısı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184