Hendek Belediyesi Yardımdan Yardıma Koştu

Hendek Belediyesi iki günlük sokağa çıkma yasağı süresi boyunca, vatandaşlara ekmek, ilaç, süt, bebek bezi ve maması temin ederken, sağlık çalışanları ve karantinadaki vatandaşlar için otobüs seferleri düzenledi.

Hendek Belediyesi Yardımdan Yardıma Koştu


Sokak hayvanları ve güvercinler içinde seferberlik ilan edildi

Yardıma Koştu

Hendek Belediyesi, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu 30 büyükşehir ile Zonguldak ilini kapsayan iki günlük sokağa çıkma yasağı kararıyla birlikte vatandaşların yardımına koştu. Haftalardır sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın yardımına koşan Hendek Belediyesi, genel sokağa çıkma yasağının ardından tüm ekipleriyle seferberlik ilan etti. 

Zabıta Ve Sosyal Hizmetler

Çağrı merkezi, istek şikayet hattı ve sosyal medya aracılığıyla vatandaşlardan Hendek Belediyesine iki günde 603 talep/istek/ öneri geldi. 68 haneye sıcak aş teslim edilirken, hiçbir yiyeceği bulunmadığı için 59 hanede gıda talebinde bulundu. Yerine getirilen talepler arasında ekmek, ilaç, süt, su, bebek bezi ve maması yer aldı. Ekipler yalnız yaşayan yaşlılarımıza sürprizler de yaparken, yolda kalan vatandaşlarımıza yardım edildi.

Tüm Ekip Sokaktaydı

Sağlık çalışanlarımız için 8 kez otobüs seferi düzenlenirken, Hendek Devlet Hastanesinden Arifiye karantina yurduna 6 ayrı sefer düzenlemiştir. Çöp taksi 45 noktada gelen talepleri yerine getirirken, şehir merkezi, caddeler, yollar ve ana arterler üzerinde temizlik çalışması yapılmıştır. Hendek Belediyesi Hayvan Barınağı ve sokak hayvanları için 290 kilogram mama ve çeşitli miktarlarda yemekler kullanılırken, kuşlar için 300 kilogram buğday yollara bırakılmıştır.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2020, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184