Hendek Belediyesinden Hes Kodu Hatırlatması

Hendek Belediyesi, belediye hizmet binaları girişlerinde Valilik kararıyla başlatılan HES kodu uygulaması zorunluluğuna dikkat çekerek, vatandaşları uyardı.

Hendek Belediyesinden  Hes Kodu Hatırlatması

Hes Kodu Beyanı Gerekiyor

Hendek Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Sakarya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince, kamu kurumlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulaması zorunluğu getirilmişti. Alınan karar doğrultusunda belediyemizin tüm hizmet binalarına girişlerde görevlilere HES kodu ibraz edilmesi zorunludur. Uygulama Hendek Belediyesi ana binası, Teknik Hizmetler Binası, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah Salonu, Ticaret Merkezi Konferans Salonu, Sinema Salonu dahil diğer tüm hizmet binası ve noktalarında geçerlidir. Vatandaşlarımızın hizmet binalarımıza girişlerde HES kodunu göstererek hizmet binalarına girilebileceğini bir kez daha hatırlatır, sağlıklı günler dileriz. ” denildi.

Hes Kodu Nedir?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilmektedir.

Hes Kodu Nasıl Alınır

· HES uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

· HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

· HES Kodu, E-Devlet internet sayfası üzerinden alınır.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184