Hendek Belediyesinden Maksatlı Yalan Haberlere Cevap

Belediyemize dair 2009-2021 dönemini kapsayan SAYIŞTAY raporlarının bazı basın yayın organlarınca gerçek dışı ve maksatlı biçimde haberleştirilmesi üzerine kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirme gereği duyulmuştur.

Hendek Belediyesinden Maksatlı Yalan Haberlere Cevap

Söz konusu haber içeriklerinde aslında 12 yıllık uzun bir dönemi kapsayan denetimin ve buna dair SAYIŞTAY raporunun sadece 2019-2021 yıllarına aitmiş gibi gösterilmesi, maksatlıdır, art niyet taşır.

Hendek’te mali skandal”, “Turgut Babaoğlu’nu zora sokacak iddia” şeklinde haber başlıklarından da anlaşılacağı üzerine; Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Sn. Turgut Babaoğlu’nun açıkça hedef alındığı görülmektedir.

Oysa SAYIŞTAY raporlarından da anlaşılacağı üzerine 2009-2021 yıllarını kapsayan denetimlerde 2019-2021 dönemiyle ilgili olarak saptanan teknik hatalar düzeltilmiş olup, dönemimize ait suç teşkil edecek her hangi bir mali kayıp ya da usulsüzlük söz konusu değildir.

Örneğin haberlerde bahsi geçtiği üzere, gider taahhüdü olarak görülen 7.100.000 TL tutarındaki hatalı işlemin geçici kabulünün tarafımızca yapılmaması ve geçici kabulü yapılan 11.234.259 TL yatırım hesaplarından çıkarılmamasının nedeni, bu işlemlerin 2015-2016 yıllarına ait olması, yani dönemimize ait olmamasından dolayıdır. SAYIŞTAY raporuna göre de, söz konusu dönemde asfalt yapım işi için gider taahhütleri düzenlendiği, hak ediş ödemeleri esnasında gider taahhüt hesabının çalıştırılıp, ilgili nazım hesabın kapatılması gerekirken, kapatılmadığı ve bu nedenle gider taahhütleri hesaplarının karşılığı 7.100.000 TL hatalı bilgi içerdiği görülmüştür.

Dönemimize ait bir örnekteyse 2021 yılında döviz hesaplarımızdaki 6.000 Avro’nun sehven 6.000 TL olarak kaydedilmesiyle ilgili SAYIŞTAY raporu doğrultusunda hata düzeltilmiştir.

SAYIŞTAY’ın denetim görüşünde de, “Hendek Belediyesi tarafından sunulan; geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tablolarının, tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır.” İfadesinin yanı sıra denetim bulgularıyla alakalı da belediyemizin gerekli düzeltmeleri yapması suretiyle raporun düzenlendiği belirtilmiştir.

SAYIŞTAY denetimlerinin Hendek Belediyesi özelinde gerçekleştiği yönünde yaratılmak istenen algı çabaları beyhude çırpınışlardır. Belediyemize yönelik iftira ve karalama yarışında hız ve kural tanımaz mahfiller, çok iyi bilmeliler ki; kalemşörleri üzerinden atmaya çalıştıkları leke, kazmaya çalıştıkları çukur, kendi sonları olacaktır.

Sonuç olarak; Mal bulmuş mağribi gibi SAYIŞTAY denetimini fırsat bilerek, önüne arkasına bakmaksızın, bir kez daha toplumda algı oluşturmaya, Belediyemizi karalamaya yeltenen kirli eller, şükürler olsun yine çuvallamışlardır.

Gerçekler yazılacaksa; Belediye Başkanımız Sn. Turgut Babaoğlu’nun görev süresi içerisinde SAYIŞTAY ve Mülkiye müfettişlerince dört kez yapılan denetimlerden, raporlarla da sabit olduğu üzere, Belediyemizin alnının akıyla çıktığı gerçeğidir. 

Belediyemizin Kasım ayı olağan meclis toplantısında açıklanan Borç-Stok raporundaki mali disiplin ve başarısı da yine gerçektir ve ortadadır. 

Üretken Belediyecilik, Şeffaf Yönetim ile Hendek ehline emanet yoluna devam edecektir.

Kamuoyuna Saygılarımızla.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 6 ay Önce

Ateş yanmayan yerden duman tütmez sınıfta kaldınız

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184