Hendek Belediyesinin 2023 Bütçesi Onaylandı

11 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis toplantısında Hendek Belediyesinin 2023 Mali Yılı Bütçe Tasarısı Plan ve Bütçe komisyonundan geldiği şekli ile 100 Milyon TL olarak meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

Hendek Belediyesinin 2023 Bütçesi Onaylandı

Hendek Belediyesi Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı Salonunda gerçekleşti, 11 gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı.

2020-2024 yıllarını kapsayan Stratejik Planda yer alan amaç, hedef ve göstergelerinin gerçekleşmesini sağlayacak faaliyet ve projeler ile bunların kaynak ihtiyacını, performans hedef ve göstergelerini içeren performans programı dikkate alınarak izleyen iki yılın gelir ve gider tahminleri ile birlikte hazırlanan 2023 Mali Yılı Bütçe Tasarısı Plan ve Bütçe komisyonundan geldiği şekli ile 100 Milyon TL olarak meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

Kentsel dönüşüm ve Bisiklet yolu projesi

Başkan Babaoğlu, Ekim ayı meclis gündemi öncesi Ak Parti Grup Sözcüsü Hamit Canlı ve Ak Parti Meclis Üyesi Lokman İçöz’ün sorularını cevaplandırdı. Başkan Babaoğlu, Kemaliye Mahallesi kentsel dönüşüm alanında yapılan dolgu çalışması alakalı soruya “Çalışmanın kazaya sebebiyet verilmemesi adına güvenlik tedbiri amacıyla yapıldığını ve imar çalışmalarının devam ettiğini ifade ederken, Bisiklet yolu projesinin sunumu ile alakalı gelen soruya ise Alparslan Türkeş Parkının olduğu alandan başlayıp Hendek Devlet Hastanesine kadar 5.7 km’lik alanı kapsayacağını ifade etti.

Çamlıca’da Doğalgaz sonrası planlamalarımız sürecek

Çamlıca Mahallesinde devam eden doğalgaz çalışmaları sonrası bozulan yollarla alakalı olarak gelen soruyu cevaplandıran Başkan Babaoğlu, “ Öncelikle hiç olmayacak düşüncesiyle bakılan Çamlıca Doğalgaz Projesinin Çamlıca Mahallesine kazandırılmasında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem Yüce’nin destekleriyle, siz kıymetli meclis üyelerimizin gücü ve AGDAŞ’ın çok kıymetli müdürü Kenan Demir’in oluru ile ilçemize, mahallemize kazandırdık.

Sizin de ifade ettiğiniz gibi orası eski bir beldemiz dolayısıyla dolayısı ile imar planı var biz bunda bir revizyon ve planlı alanın işletilmesine dahil çalışmalarımızı da yapacağız. Buraya doğal gazı getirdiysek gerekli planlama ile imara kavuşturarak sorunlu alanları çok uzun vade olmayacak şekilde önümüzdeki sezona yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmaların ardından yol ve kaldırım çalışmalarını da sırasıyla tamamlayacağız dedi.

Uzuncaorman ve Kargalıhanbaba rol model olacak

Başkan Babaoğlu son olarak Uzuncaorman ve Kargalıhanbaba Mahallelerinde ilave kırsal yerleşim alan sınırının belirlenmesi hakkında gelen soruya ise, İmar Komisyonunda bulunan arkadaşlarımızın ve İmar birimimizin cansiperane çalışmaları oldu. Büyükşehir’e gönderdiğimiz için şuan beklemedeyiz.

Bunların sunumlarını da yakında yapacağız. Büyükşehirden geldiği anda Hendek halkına duyuracağız derken, konuyla alakalı olarak Başkan Yardımcısı Hızır Çağrı Güngör ise bu plan kırsal mahalleden kent imarına dönüşen örnek bir plan olacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyemiz yapmış olduğumuz istişareler sonrası bu planlama sürecini diğer kırsal mahalleler için örnek olarak kullanacağını bizlere iletti. Kimseyi mağdur etmeden bu sürece ilave bir yük getirmeden çözmeye çalıştık.

Şehir merkezinin kullandığı tüm haklardan bu mahallelerimizde yararlanabilecek. Örnek verecek olursak Çamlıca Mahallemizdeki Doğal Gaz projemizi bu mahallelerimize de isteyebilecek duruma geleceğiz. Diğer ilçelerimize de rol model olabilecek güzel bir süreç oldu diye konuştu.

Gündem maddeleri oylandı

Konuşmaların ardından gündeme geçildi. Gündemin 1,2,3,4,5,6 ve 7. maddeleri olan 2023 yılı Belediye Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi, 2023 yılı Belediye Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi, 2023 yılı Belediye ücret tarifesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi, İlçemiz Uzuncaorman Mahallesi’ne ait ilave kırsal yerleşim alan sınırının belirlenmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Kargalıhanbaba Mahallesi’ne ait ilave kırsal yerleşim alan sınırının belirlenmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, Kargalıhanbaba Mahallesi ve Uzuncaorman Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan alanda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Sivritepe Mahallesi 107 ada 11 numaralı parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi komisyondan geldiği şekli ile oy birliğiyle kabul edilirken, gündemin 8,9 ve 10. maddeleri olan İlçemiz Nüshetiye Mahallesi 1323 ada 21, 8, 9 ve 22 numaralı parseller ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planında değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi, İlçemiz Beyköy (Punabey) Mahallesi’ne ait kırsal yerleşim alan sınırının belirlenmesi konusunun görüşülmesi, Sakarya 2. İdare Mahkemesi kararına istinaden Bayraktepe (Kemaliye) Mahallesi 14, 233, 327 ve 328 sayılı adaların bir kısmında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında değişiklik yapılmasının görüşülmesi maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Gündemin 11. son maddesi olan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9, 10 ve 11. Maddesi gereğince kadro değişimi yapılmasının görüşülmesi maddesi ise oy birliği ile kabul edildi.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2022, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184