HENDEK CHP’DEN 23 NİSAN KUTLAMA VE RESİM STANDI AÇTI

CHP Hendek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutladı ve Resim Standı açtı

HENDEK CHP’DEN 23 NİSAN KUTLAMA VE RESİM STANDI AÇTI


23 Nisan,  1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla Milli Bayram olarak kutlanmaya başlanmış, 1923 yılından itibaren de Milli Hakimiyet Bayramı olarak kutlanmıştır.

Atatürk'ün 1926 yılından itibaren 23 Nisan Türklerin Çocuk Günü ilan etmesinden sonra Dünyada ilk  Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlandı.

1981 yılından itibaren de ülkemizde bu milli günümüz isim değiştirerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Türkiye tarihinin bu önemli günü kutlaması Hendek'te Atatürk anıtına CHP yönetiminin ve CHP Kadın ve Gençlik Kollarının protokol ile birlikte çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla yapıldı.

CHP İlçe binasında başkan Reyhan AZAK günün anlamını belirten konuşma yaptı. Konuşmasında Egemenliğin padişahtan alınıp halka verildiğini, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılıp Cumhuriyetin ilk adımlarının atıldığı 23 Nisan gününün önemini belirtti.


Çocuklara kitap hediye eden İlçe başkanı, başkanlık koltuğunu çocuklara vererek hatıra resmi çekildi.

İlçemiz Muammer Sencer Caddesinde 23 Nisan temalı resim sergisi açan CHP Hendek Gençlik Kolları çocuklara balon, şeker ikram ederek palyaço gösterileri eşliğinde çocukların yüz boyama etkinliğini gerçekleştirdiler.

Açılan,23 Nisan resim sergisinde, çocuk yaşta evlendirmeler, çocuklara taciz, savaşlarda en çok çocukların kaybedildiğini görselleştiren resimler ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184