Hendek Çiğdem Yayla Şenliği Binlerce Kişinin Katılımı İle Gerçekleştirildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Hendek Belediyesi ve Akyazı Belediyesi katlıları ile Hendek Genç Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen Hendek Çiğdem Yayla Şenliğinde binlerce Karadenizli bir araya geldi.

Hendek Çiğdem Yayla Şenliği Binlerce Kişinin Katılımı İle Gerçekleştirildi

Yayla Şenlikleri Çiğdem Yaylası ile sona erdi

Hendek’te Dikmen Yayla Şenliğiyle başlayan, Karadeniz Havalisi Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 2. Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali ve Hacıkışla Yayla Şenliği ile devam eden Yayla Şenlikleri takvimi Çiğdem Yayla Şenliği ile Final yaptı.

Karadeniz ezgileri coşturdu

Sunuculuğunu Remzi Armağan (Gönül Dostu) yaptığı Çiğdem Yayla Şenliğinde Hendekli Piyanist Aliş, Emirhan Usta, Mustafa Bayraktar, Ali Alkurt, Efe Karagüzel, İsmail Güler, Ramazan Kuzu, Onur Özkan, Meryem Akyüz,Pelin Karaağçlı, Osman Bayraktar, Nafi Öner, Onur Der, İslam Özten, Ramazan Beşel, Salih Güney, Seyfi Demir, Mert Mert, Zafer Ayar, Mert Der Ahmet Akyüz ve Davul Zurna Nuri Becit sahne aldı.

3 gün sürdü

Cuma günü başlayan Hendek Çiğdem Yayla Şenliği 3 Gün 2 Gece sürerken, Hendek Genç Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen Çiğdem Yayla Şenliğine,87. Çiğdem Yayla Şenliğine, Sakarya valisi Çetin Oktay Kaldırım, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu,Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Ak Parti Belediye  Başkan Aday Adayı A.Kemal Sofu, Hendek ve Akyazı Belediyesi Meclis üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri,  Hendek Genç Karadenizliler dernek başkanı Ahmet Der, Hendek Belediye Başkan yardımcısı Hızır Çağrı Güngör, Tüm Muhtarlar Hendek Şube Başkanı Kadir Yağlı, Karadeniz Havalisi kültür ve yardımlaşma başkanı Mehmet Paslı, Muhtarlar yöre halkı Hendek ve şehir dışından gelen bir çok vatandaş katıldı.

Şenliğe Katılan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım Yaptığı açıklamada,Çiğdem yaylası nedir yaylalarımızdan birisi malum her sene onbinlerin katıldığı yayla kültürümüzde türk toplumu olarak önemli kültür sadece yayla olarak değil değer toplumumuzun önemli kültürü kültürü aktarmış oluyor Allah razı olsun dernek başkanı Ahmet Der’den  Muhtarlardan sürdürüyorlar bu sene katılmış olduk yoğun olarak vatandaşlarımız bir araya gelip çaylarını sohbetlerini ediyorlar ifadesini kullandı.

Genç Karadeniz Kültür vr Yardımlaşma Dernek Başkanı Ahmet Der Yaptığı açıklamada, 87. Çiğdem Yayla şenliğimize Gelen Misafirlerimize, Şatçılarımıza, Emeği geçen tüm kişilere, yönetim kurulu arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum seneye inşallah aynı tarihte etkinliği yapacağız dedi.

Çiğdem Yayla şenliğine katılan misafirler 3 gün 2 gece boyunca gönüllerince eğlenerek doğal güzellikler eşliğinde piknik tadında stres atarak tatilin de tadını çıkardılar.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2023, 07:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184