Hendek Coşkuyla Tek Yürek Oldu

FETÖ hain darbe girişiminin 6’ncı yılında Hendek Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi. Meydanı dolduran protokol ve Hendekliler marşlar eşliğinde Türk Bayraklarını dalgalandırıp, tek yürek olduğunu bir kez daha gösterdi.

Hendek Coşkuyla Tek Yürek Oldu

Coşku meydanda hiç eksik olmazken, Şehitlerimiz ve Gazilerimiz saygıyla anıldı.

Hendek Meydana Akın Etti

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında protokol mensupları ilk olarak Şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek karanfiller bıraktı, dualar etti. Ardından camilerde Aziz Şehitlerimiz için dualar edildi. Aynı akşam ise meydanda coşku dolu etkinlikler ve demokrasi nöbeti programları düzenledi. Vatandaşların LED ekranı daha rahat görülebilmesi adına yapılan yer değişikliğiyle kurulan sahne ve yeni oturma düzeni beğeni toplarken, Al Bayraklarla donatılan meydan gelin gibi süslendi. Meydanda geçmiş yıllara oranla daha fazla katılım olması dikkat çekerken çalan marşlar eşliğinde vatandaşlar coşku dolu bir geceye daha olduğu gibi imzasını attı. 

Meydana Akın Ettiler

Hendek Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen etkinliklere Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, İlçe Jandarma Komutan  V. Teğmen Sertaç Kaya, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, yönetim kurulu üyeleri ve KAÇEP Komisyonu, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, yönetim kurulu üyeleri ve Kadın/Gençlik Kolları kademeleri, Ülkü Ocakları Hendek İlçe Başkanı Sıtkı Yaz, Hendek Muharip Gaziler Dernek Başkanı Ferhat Albayrakoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaverdi Bahadır ve Hızır Çağrı Güngör, Hendekspor Başkanı Murat Kaya, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Daire Müdürleri ve çalışanları, Bürokratlar, Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernekler, sporcular, Hendek Kızılayı ve çok sayıda Hendekli katıldı. O kara geceyi anlatan video gösterimlerinin yapıldığı meydanda Hendek Belediyesi tarafından vatandaşlara çay, su, meyve suyu, kek ve çorba ikramları yapılırken, binlerce Türk Bayrağı dağıtıldı.

Başkan Babaoğlu: Allah Bir Daha Yaşatmasın

Etkinliklerde ilk olarak Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından Hendek Müftüsü Mürteza Gür tarafından aziz şehitlerimiz için dua okutuldu.  Coşkunun hiç eksik olmadığı meydana ilk olarak hitap eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Hendek her zaman olduğu yine çok güzel. Bu anlamlı geceye katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan 10 sene önce biri bize 15 Temmuz gibi gece yaşayacağımızı söylese, darbe kalkışması olacağını söylese her halde o günler eskide kaldı derdik. Ama maalesef yaşadık. Videoları izledik bir kez daha. Gerçekten çok acı. Bizim için kutsal gördüğümüz Ordumuzun içine sızan kalleşler; birliğimizi, kardeşliğimize ve ülke yönetime kast edip bu vatanın evlatlarına suikast düzenlediler. Allah bu millete böyle bir şey yaşatmasın.  Bu meydanlara bakınca hainlerin emellerine ulaşamayacağını bir kez daha görüyoruz. Allah’ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Türk milleti ve devleti hiçbir zaman yenilmeyecektir. Tüm Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi

Kaymakam Acır: Bu Vatan Şehitlerimizin Ve Gazilerimizin Emaneti

Daha sonra söz alan Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır ise, “Devletimiz ve Milletimizin istiklal ve istikbaline kast eden hain terör örgütü FETÖ’nün kanlı darbe girişiminin aziz milletimizce bertaraf edilişinin 6’ncı yılındayız.  Kabul edilemez olan 15 Temmuz hain darbe girişimi; gerçekleştiği ilk andan itibaren kararlı bir duruş sergileyerek, vatan aşkına mücadele eden ve bu uğurda şehit olan, gazi olan güvenlik güçlerimiz ve Aziz Milletimizle bu darbe girişimi bozguna uğratıldı. Meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak milli irade sahip çıkan 7’den 70’e herkese minnetlerimizi sunuyorum. Ülkemiz hain FETÖ’nün planlarına rağmen yolundan şaşmayarak, kendi kararlarını kendi vermektedir. Bölünmez bütünlüğümüze yönelik hain saldırılara karşı geçmişte olduğu gibi hür ve bağımsız yaşamak azim ve kararlılığı içinde dik durmaya devam etmekteyiz. Şanlı tarihimizin altın sayfalarına 15 Temmuz destanı olarak not düşülen bu büyük zafer aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emanetidir. Bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu vesileyle her birinize şükranlarımı sunuyor, 15 Temmuz başta olmak tüm aziz şehitlerimize ve gazilerimize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Nöbet Gece Boyu Sürdü

Kaymakam Acır’ın konuşmalarının ardından tüm protokol sahneye çıkarak halkı selamladı, marşlar eşliğinde Türk Bayraklarını dalgalandırdı. Etkinlik gece boyu devam ederken saat 00.13’ü gösterdiği tüm yurtta olduğu Hendek’te tüm camilerde selalar okundu. Vatandaşlara nöbet süresi boyunca çorba ikramı yapıldı.

Fikret Asım Bebek

Etkinlik boyunca SMA TİP 1 hastalığı teşhisi konulan ve tedavisi için Sakarya Valiliği onayıyla yardım kampanyası başlatılan Hendekli Karaca ailesinin bebeği Fikret Asım için yardım toplandı. Protokol ve nöbete katılan Hendekliler Fikret Asım bebek için bağışta bulundu.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184