HENDEK EL ELE ENGELLİLERLE YAŞAM DERNEĞİ’NDEN MUHTEŞEM GECE

Hendek El Ele Engelliler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerinde geceye engelli mehteran takımı damgayı vurdu.

HENDEK EL ELE ENGELLİLERLE YAŞAM DERNEĞİ’NDEN MUHTEŞEM GECE


Gecede engelli çocuklar tarafından yapılan mehteran gösterisi gelen misafirler tarafından büyük beğeni kazandı.

Katılım Yoğun Oldu

Sindoma düğün salonunda Engellilerin ve ailelerin gönüllerince eğlendiği geceye, Hendek Belediye başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Emniyet Müdürü Şevket İlhan, MHP İlçe Başkan Vekili Yaşar Aygüneş, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, İlçe Halk Eğitim Müdürü Necati Tan, Sivil toplum örgütleri temsilcileri, siyasiler ve çok sayıda engelli ve yakını katıldı.

Hendek El Ele Engelliler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerinde gecede açılış konuşmasını yapan Hendek El Ele Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Esin Aygen, engelli olmanın ir sorun değil; ancak engelliliğin toplumun tartışmasız bir gerçeği olduğunu söyledi.

Bu konuda farkındalık oluşturmak adına her yıl 3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığını belirten Başkan Aygen, ”Engelliler Günü, kutlama denilince her sorunun çözüldüğü bir programmış gibi algılanıyor. Ancak biz engellilerin sorunlarının masaya yatırıldığı ve bu sorunların çözümler üretildiği, engelli kardeşlerimizin kendilerini topluma tanıttığı bir gün olarak düşünüyoruz” dedi.

Sizlerin Yaşam Şartlarını İyileştirmeye Çalışıyoruz

Hendek Belediye başkanı İrfan Püsküllü, göreve geldiğimizden bu yana her zaman engellilerin ihtiyaçlarına ve sorunlarına önem verdiğini vurguladı. Püsküllü, ”Kaldırımlarda, sokaklarda, parklarda engelli kardeşlerimizin yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapıldı. Hala bir çok Belediye bu çalışmalara yeni başlarken, Belediyemiz çok daha önce bu çalışmalara başladı ve devam ediyor. İnşallah bundan sonra daha güzel çalışmalara imza atacağız ”diye konuştu.

Farkındalık Günü Olması Gerekiyor

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan ise konuşmasında, her bireyin bir engelli adayı olduğunu ifade ederek, ”Sadece 3 Aralık’ın değil 365 günün engellilere yönelik farkındalılık günü olması gerekiyor. Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirmektedir. Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlamak, hepimize düşen toplumsal bir görevdir. Tüm engelli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum ”ifadelerine yer verdi.

Gecede Özel eğitim uygulama merkezi engelli çocukların mehteran gösterileri, Türk Halk müziği konseri ve Hendek Belediye başkanı İrfan Püsküllü’ye geceye katkılarından dolayı, Hendek El Ele Engelliler Yaşam Derneği başkanı Esin İmge Aygen tarafından plaket verildi.











Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184