Hendek Hepimizin

Kaldırım işgaline yönelik yapılan denetimlerle ilgili Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, “ Özellikle kadınlarımız ve engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere gelen yoğun şikayetler sonrasında esnafımızla bir araya gelinmiş, soruna çözüm aranmıştır.

Hendek Hepimizin


Nihayetinde uyarılar ve yapılan tebligatlar sonrasında başlayan denetimler hızla devam etmektedir” ifadelerine yer verildi. 

Engelli Vatandaşlar Ve Kadınlar

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; CİMER’e yapılan şikayetlerin yanı sıra engelli vatandaşlarımız ve kadınlarımızdan gelen şikayetler ile yaşlılarımızın yaya ulaşımında yaşadığı sıkıntılar sonrasında kaldırım işgaline yönelik başlayan denetimlerle ilgili açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Şehrimizde faaliyet gösteren tüm esnaf ve sanatkarlarımız bizim gözbebeğimiz, ekonomimizin can damarıdır. Esnafımıza büyük önem veren Başkanımız Sayın Turgut Babaoğlu, hemşerilerimiz tarafından yoğun bir şekilde şikayet edilen kaldırım işgaline çözüm bulmak adına 2 Eylül 2019 ve 6 Temmuz 2020 günü market, çay ocağı ve diğer esnafımızla iki ayrı istişare toplantısı düzenlemiştir. Bunlar basın ve sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna duyurulmuştur.

 Toplantılar Ve Uyarılar

Ortak çözüm bulunması ve kimsenin mağdur olmayacağı bir uygulamaya gidilmesi adına düzenlenen toplantıda Başkanımız Sayın Babaoğlu, hoşgörü ile Hendek’e sahip çıkalım vurgusu yapmış; gelen şikayetlerin ortak akılla çözülmesi görüşünü yinelemişti. Bu görüşme ve toplantıların ardından Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından 24 Temmuz 2020 Cuma günü 45 esnafımıza yazılı tebligatta bulunulmuştur. Nihayetinde 17 Ağustos Pazartesi gününden itibaren kurallara ve uyarılara uymayan 14 esnafımıza, 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 38/1 maddesi uyarınca cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca kural ihlali ortadan kalkana kadar gerekli idari yaptırımlar uygulanmaya devam edecektir.

 Hassas Davranmak Zorundayız

Buradan da anlaşılacağı üzere esnafımızla kimseyi mağdur etmeden; ortak, adil ve adaletli bir çözüm üretmek adına yapılan toplantılar sonrasında gerekli işlemler başlatılmıştır. Esnafımızın COVİD-19 sürecinde yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Ancak hep birlikte kurallara uymak, tüm hemşerilerimizin hak ve hukukunu gözetmek, şehrimize sahip çıkmak zorundayız. Kişiye özel bir uygulama asla olmadığı gibi, konunun farklı lanse edilmeye çalışılması art niyetli bir tutumun göstergesidir. Engelli vatandaşlarımız, kadınlarımız ve yaşlılarımızın beklentileri doğrultusunda kontrollerimizin devam edeceğini ifade ediyor, esnafımızın ise kaldırım işgali konusunda kurallara uymasını bir kez daha önemle rica ediyoruz.   Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2020, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184