Hendek Kardeşleriniz Yalnız Bırakmadı

Ülkemizi yasa boğan deprem felaketi sonrasında Hendek’ten oluşturulan yardım koridoru hakkında bilgiler veren Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “ Hemşerilerimiz büyük bir duyarlılıkla yaraların sarılması için âdeta yardımda yarıştı.

Hendek Kardeşleriniz Yalnız Bırakmadı

 Kardeşlerimiz asla yalnız değildir. Devletimiz milletimizle ele verip bunu göstermiştir” dedi. Babaoğlu Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapıların durumları hakkında çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Yaraları Saracağız

Hendek Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, ülkemizi yasa boğan deprem felaketi hakkında konuştu, Hendek’in yaptıklarını anlattı. Ülkemiz tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birinin yaşadığını ifade eden Başkan Babaoğlu, “Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremler yüreğimizi yakarken sonrasında ise meydana gelen depremlerde acılarımızı arttırmıştır. Asrın felaketi sonrasında devletimiz, milletiyle birlikte afet bölgelerinde vatandaşın yanında olmuştur.

 Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ve kederli ailelerine sabırlar diliyoruz.

 Türk Milleti Dayanışma ve yardımlaşma hissiyatını her zaman olduğu gibi göstermiş, afetzedeler için seferber olmuştur. Bilinmelidir ki kardeşlerimiz yalnız ve sahipsiz değildir. Evet, acımız tarifsiz ve çok büyük. Hep birlikte bu yaraları saracağız, geleceğimizi inşa edeceğiz” dedi.

Hendek Hemen Harekete Geçti

Depremin olduğu andan itibaren hemen harekete geçip Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD başta olmak üzere gerekli tüm kurumlarla iletişimler sağlanarak koordinasyon kurulduğunu ifade eden Başkan Babaoğlu, “Bu doğrultuda deprem sabahı arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla SAKE ve Hayat ekipleri bölgeye gitmiş, ardından Ülkü Ocaklarımız ve belediyemizden oluşan toplam 60 gönüllü bu çalışmalarda yer almıştır.

Yine aynı gün yardım kampanyası başlatıldı. Belediyemiz nikah salonunda oluşturulan yardım toplama noktasında AFAD’tan gelen talepler doğrultusunda gelen yardımlar özenle kolilenerek TIR’lara yüklenmiş ve bölgeye uğurlanmıştır. Su, gıda, giyim, ısınma ve hijyen malzemeleri, arama kurtarma malzemelerinden aklınıza gelebilecek her yardım TIR’ı, gönüllü operatör ve iş makinalarımızla birlikte AFAD’ın kontrolünde nerede ihtiyaç var ise oraya yönlendirilmiştir. Halen teknik personellerimiz bölgede görev yaparken, çalışmalar devam etmektedir” diye konuştu.

Tek Tek Teşekkür

Seferber olan Hendek halkına özellikle teşekkür eden Başkan Babaoğlu, “Arama kurtarma ekiplerine, yardım için adete seferber olan aziz Hendek halkına, iş dünyamıza, esnafımıza, fırın sahiplerine, iş makinelerini bölgeye ulaştıran hafriyat firmalarının sahiplerine, gönüllü yardım toplama faaliyetlerine katılan vatandaşlarımıza, derneklerimize, odalarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına, koordinasyon merkezinde görev alan Başkan Yardımcım Hüdaverdi Bahadır’a, belediye meclis üyelerimize, gönüldaşlarımıza, belediye müdürleri ve çalışanlarına teşekkür ederim. Yardım kampanyasında tek yürek olan herkese, sesimizi hızlı şekilde halkımıza duyuran Hendek basınına ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Güncel Veriler

Toplam yardım miktarını da aktaran Başkan Babaoğlu, “ Hendek depremin olduğu ilk günden bu güne bölgeye 39 TIR, 12 kamyon ve 26 kamyonet yardım malzemesi, 1 mobil mutfak, 13 yaşam konteynerı, 27 iş makinesini operatörleriyle bölgeye gönderildi.

Rabbim bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Devletimizle birlikte Hendek Belediyesi olarak deprem gerçeğine karşı tedbir çalışmalarımıza hız katarak devam edeceğiz. Burada her birimize büyük görevler düşmektedir. Büyükşehir Belediyemizle birlikte 99 öncesi tüm yapılarda çalışmamız olacak. Vatandaşlarımızla birlikte bunu başaracağız” dedi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184