Hendek Meclisi 10 Maddeyi Karara Bağladı

10 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısında konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu gündeme dair merak edilen soruları cevapladı.

Hendek Meclisi 10 Maddeyi Karara Bağladı

Devlet Bahçeli Fen Lisesi İle Hastane Bağlantı Yolu

Şubat ayı olağan Meclis Toplantısı Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı Salonunda gerçekleşti. 10 gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı. Gündem maddelerine geçilmeden önce Başkan Babaoğlu, AK Parti Meclis Üyesi Aziz Koç’un sorularını cevaplandırdı. İlk olarak Devlet Bahçeli Fen Lisesi ile Hendek Devlet Hastanesi arasında açılacak olan yol ile ilgili açıklama yapan Başkan Babaoğlu, “Bizim gündemimizde olan bir konu oradaki inşaat çalışmaları tamamlanmaya yakın bir zamanda o yolu da açacağız” dedi.

Şeyhler Köy İçi Yol Çalışmaları Ve  Yeşilyurt İmar Planı Çalışmaları Devam Ediyor

Başkan Babaoğlu bir Şeyler Mahallesinde bulunan orman yolu ile ilgili gelen soruya, “ Şeyhler Mahallemizde bulunan o yol orman yolu. Biz daha önce o mahallemizde çalışma gerçekleştirdik fakat orman arazisinde olan plana işlenmemiş birçok alanımız mevcut. Bu alanlarda çalışmalarımız Sivritepe ve Aksu gibi mahalleleri de kapsayacak şekilde Orman İşletmesi ile ortak çalışmalarımız devam ediyor. Takip ediyoruz fakat bu çalışmalar zaman alan süreçler” derken, Yeşilyurt Mahallesinde devam eden imar planı çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.

Basınla Denetime Tabi Usulüne Uygun Şekilde Çalışıyoruz

Son olarak son günlerde gündeme yansıyan Basın Mensuplarına verilen reklam ve ilan parasıyla ilgili gelen soruyu yanıtlayan Başkan Babaoğlu, “Tüm kurumlarda olduğu gibi Hendek Belediyesi olarak bizlerde yaptığımız işlerimizi halka duyurma noktasında aracı olan basın mensuplarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hendek Belediyesinin yapmış olduğu faaliyetleri halka duyurma ve bilgilendirme noktasında basın mensuplarımızla temas halindeyiz. Tabi ki doğal olarak bu istifademizin de ekonomik anlamda bir karşılığı var. Yaptığımız işlerimizi faturalandırdığımız bu kuruluşların da kendi ofis, işletme ve çalışan giderleri var. Bunlar gayet doğal şeyler. Uygunsuz usulsüz bir şeyimiz yok. Denetime tabi bir şekilde her şey usulüne uygun olarak gerçekleştiriliyor. Belediyemizin çıkarları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ”diye konuştu.

Gündem Maddeleri

Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. Gündemin 1 ve 2. maddesi olan, Belediyemiz iştiraki Türkay Hendek Yatırım Planlama ve Hizmet AŞ.’nin 16.500.000,00 TL tutarında sermaye artırım talebinin görüşülerek karara bağlanması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Hendek Belediyesi’ne hibe edilen 54 AIB 108 plakalı çöp kamyonunun 5393 sayılı Belediye Kanunun 15. maddesi uyarınca Belediye Başkanlığımız adına kaydının yapılması ve haczedilemez kararı alınması konusunun Belediye Meclisince görüşülmesi maddeleri oy birliği ile karara bağlandı. Gündemin 3,4 ve 5’nci maddeleri olan Başpınar Mahallesi 169 ada 4 numaralı parselde hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi, İstanbul D-100 Karayolu, TEM Otoyol Bağlantı bölümleri ve İlçemiz Büyükdere, Akova ve Yeni Mahalle’nin de bir kısmını kapsayan alanda hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi, Başpınar Mahallesi 613 ada 7 numaralı parsele dair hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi maddeleri oy birliği ile imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. Gündemin 6,7,8,9 ve 10’ncu maddeleri olan İlçemiz Eskibıçkı Mahallesi’nde 30/12/2022 tarih ve 181/1 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi, İlçemiz Yukarıçalıca Mahallesi’nde 30/12/2022 tarih ve 181/2 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi, İlçemiz Göksu Mahallesi’nde 30/12/2022 tarih ve 181/3 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi, İlçemiz Kırktepe Mahallesi’nde 30/12/2022 tarih ve 181/4 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi ile son madde olan Kadastro Müdürlüğünün talebi üzerine; kapanan Yeşilyurt Beldesinde yer alan Mahallelerin 22-a çalışmaları kapsamında sınırlarının belirlenmesi konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184