Hendek Meclisi 15 Maddeyi Karara Bağladı

15 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis toplantısında konuşan Başkan Turgut Babaoğlu, gündemdeki konuları cevaplayarak kamuoyunu ve meclisi bilgilendirdi.

Hendek Meclisi 15 Maddeyi Karara Bağladı

Ana Hizmet Binasında

Eylül ayı olağan Meclis Toplantısını Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında Hendek Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan Meclis Salonunda gerçekleşti. 15 gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandığı mecliste AK Parti Grup Sözcüsü Hamit Canlı’nın sorularını cevaplandıran Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “ Uludere çayının çevresinde ticaret yapmak isteyen girişimcilere herhangi bir engellerinin olmadığını ifade ederken, bölgede yaşayan vatandaşların hassasiyetlerine dikkat çekti.

Süleyman Seba projesi ile ilgili görüşmelerinin devam ettiğini ifade eden Başkan Babaoğlu, yapmakta kararlıyız diyerek tekrar ihaleye çıkacaklarını duyurdu. Son olarak Beton Santrali ve Bisiklet Yolu projeleri hakkında konuşan Başkan Babaoğlu, “Beton Santrali Projemiz maliyetlerinden dolayı kısa vadeli projelerimiz arasında bulunmuyor fakat yapmak istiyoruz derken, Bisiklet Yolu Projesi hakkında ise çalışmalarımız devam ediyor Yenimahalle’de ilk çalışmayı gerçekleştireceğiz” dedi.

Başpınar Mahallesine Okul Ve Sarı Dede Cami İnşaası

Başpınar Mahallesinde fiziksel şartları yenilenmiş ve depreme dayanıklı okul inşası için Belediyeye ait bir arazinin devrinin gerçekleştireceklerini dile getiren Başkan Babaoğlu, Sarıdede mahallesinde bulunan Sarıdede Cami ve Türbesinin yenilenmesi için imar tadilatı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başkan Babaoğlu, “ Sarıdede Cami ve Türbesinin yeniden inşası için bölgede yaşayan vatandaşlarımıza sağlamış oldukları kolaylıklar için teşekkür ediyorum.

Güzel bir caminin yapılmasına inşallah hep beraber vesile olacağız. Emeği geçen İlçe Müftümüze, Mimar Cengiz Şişman ağabeyimize, bölgedeki vatandaşlarımıza ve din görevlisi arkadaşlarımıza tekrar çok teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Gündem Maddeleri

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1. Maddesi olan “2023 Mali Yılı Bütçesi Ek Ödenek Talebinin 5018 sayılı Kanun ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği gereğince Belediye Meclisi Tarafından görüşülmesi” maddesi oy birliği ile kabul edilirken, Gündemin 2,3,4,5,6 ve 7. Maddeleri olan “Dereboğazı Mahallesi 45 ada 28 parsel ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan tadilatı talebinin görüşülmesi, Büyükdere Mahallesi 1391 ada 43 parsel ve Kemaliye Mahallesi 1081 ada 14 parsel ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan tadilatı talebinin görüşülmesi, Nuriye Mahallesi 2630 ada 38 parsel ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan tadilatı talebinin görüşülmesi, İlçemiz Başpınar Mahallesi tapunun 192 ada 38, 111, 154, 157, 160, 235, 340, 341 ve 358 numaralı parselleri kapsayan alan ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında kısmi revizyon yapılması konusunun görüşülmesi, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisince onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliğine uygun olarak; Akova Mahallesi 1315 ada 9 parsel ve çevresi ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan tadilatı talebinin görüşülmesi, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesine istinaden; Büyükdere Mahallesinde yapılan 25 numaralı İmar Uygulama Bölgesi için 1334 adadaki imar yollarının düzenlenmesi ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan tadilatı talebinin görüşülmesi” maddeleri oy birliği ile imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. Gündemin 8,9 ve 10. Maddeleri olan “İlçemiz Kurtuluş Mahallesi 160 ada 2 parsel numaralı tamamı Mehmet ÖKTEN adına kayıtlı taşınmazın mezarlık yeri olarak kullanmak şartı ile bağışının görüşülmesi, İlçemiz Başpınar Mahallesi 2652 ada 1 parsel, numaralı Belediyemiz mülkiyetinde bulunan parselin okul yapılması amacıyla Maliye Hazinesine devrinin görüşülmesi, İlçemiz Mahmutbey Mahallesi 517 ada 11 parsel numaralı 419,09 m2 Belediyemiz mülkiyetinde bulunan hissenin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne Devrinin görüşülmesi” maddeleri oy birliği ile kabul edilirken, Gündemin 11,12 ve 13. Maddeleri olan “2024 yılı Belediye Performans Programının görüşülmesi, 2024 yılı Belediye Bütçesinin görüşülmesi, 2024 yılı Belediye ücret tarifesinin görüşülmesi” maddeleri oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin 14 ve 15. Maddeleri olan “Ek Gündem: Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nce onaylanan Hendek-Akyazı EİH ve Yakın Çevresi ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliğine askı sürecinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan itirazın Belediye Meclisi tarafından görüşülmesi, Ek Gündem : Çamlıca Mahalle sınırları içerisinde yer alan eski Camili Köyünün mahalle olarak ayrılması talebinin Belediye Meclisi tarafından görüşülmesi” maddeleri oy birliği ile imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Meclis sonunda konuşan Başkan Babaoğlu alınan tüm kararların hayırlı olmasını diledi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184