Hendek Meclisi 8 Maddeyi Karara Bağladı

Hendek Belediyesi Şubat ayı olağan Meclis toplantısı, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında Hendek Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan Meclis Salonunda yapıldı.

Hendek Meclisi 8 Maddeyi Karara Bağladı

6 Şubat Asrın Felaketini Unutmadık

7 gündem 1 ek gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı Hendek Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

Toplantı öncesinde Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu 6 Şubatta meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan asrın felaketinin üzerinden bir yıl geçtiğine işaret ederek depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileklerini iletti. Tedbirli olmakta fayda olduğuna vurgu yapan Başkan Babaoğlu, “ Hendek Belediyesi olarak ilk adımlarımızı attık.

Zemin etütleri ile ve jeolojik fay hatlarıyla alakalı olarak çalışmalarımızı bitirdik. Bundan sonraki süreçte de devam ettireceğiz. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Başkan Babaoğlu: Mali Hizmetler Birimimizi Daha Da Güçlendirdik

Gündem maddelerine geçilmeden önce 5393 sayılı belediye kanununun 49. maddesi gereğince meclisi bilgilendiren Başkan Babaoğlu, “Mali Hizmetler Müdürlüğüne Abdullah Çakmak atanmıştır.

Daha önce T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığında müfettiş olarak görev yapan arkadaşımız Hendeklidir. Kurum değişikliği ile Mali Hizmetler Birimimizi daha da güçlendirdik. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Gündem Maddeleri

Konuşmaların ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1,2,3,4,5,6,7 ve 8. ek gündem maddesi olan “İlçemiz Göksu Mahallesi’ne ait kırsal yerleşim alan sınırının belirlenmesi ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Kırktepe Mahallesi’ne ait kırsal yerleşim alan sınırının belirlenmesi ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Yukarıçalıca Mahallesi’ne ait kırsal yerleşim alan sınırının belirlenmesi ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Eskibıçkı Mahallesi’ne ait kırsal yerleşim alan sınırının belirlenmesi ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Necatipaşa Mahallesi’nde iptal edilen demiryolu projesi güzergahındaki alana dair hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar plan tadilatı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Karaçökek Mahallesi 2061 ada 19 numaralı parsel ile ilgili Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi, İlçemiz Çobanyatak, Hallaç ve Sukenarı Mahalleleri’nde 3402 Sayılı Kadastro Kanunun 22. Maddesinin a bendi hükümlerince yapılacak kadastro güncelleme çalışmalarında görev yapmak üzere bilirkişi seçilmesi ve Ek Gündem maddesi olan İlçemiz Yeni Mahalle Yıldırım Beyazıt Caddesi No:88 adresinde yer alan sosyal tesis ve kafeteryanın tekrardan 5 (beş) yıl süre ile işletme hakkının Belediyemiz iştiraki Türkay Hendek Yatırım Planlama ve Hizmet AŞ.’ye devrinin uzatılmasının görüşülmesi” maddelerinin tümü oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis sonunda Başkan Babaoğlu alınan tüm kararların hayırlı olmasını diledi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184