Hendek Meclisi 9 Maddeyi Karara Bağladı

9 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediye Meclis toplantısında konuşan Başkan Turgut Babaoğlu, Hendek-Adapazarı arasında taşımacılık yapan Gül-Koop için “Yakın zamanda bulundukları arazimizden çıkarılabilecekleri konusunda uyardık, uzun yıllar hizmet verebilecekleri bir alana taşınmaları konusunda ise tavsiyelerde bulunduk.

Hendek Meclisi 9 Maddeyi Karara Bağladı

Görüşmelerimiz devam ediyor Hendek halkını mağdur etmeden orta yolu bulacağız” dedi.

Nikah Ve Toplantı Salonunda

Kasım ayı olağan Meclis Toplantısını Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı Salonunda 2 oturum şeklinde gerçekleşti. İlk oturumda gündemin 1 ve 2’nci maddeleri oy birliği ile kabul edilirken meclisin 2’nci oturumunda gündemin 3,4 ve 5’nci gündem maddeleri 7 ve 8’nci ek gündem maddeleri olarak oy birliği ile karara bağlandı. Gündemin 5’nci maddesi ise aralık meclisine ertelendi.

Gül Kooperatifi, Rasimpaşa Ve Yeşilyurt Mahallesi

Başkan Babaoğlu, Kasım ayı meclis gündemi öncesi AK Parti Grup Sözcüsü Hamit Canlı ve AK Parti Meclis Üyesi Aziz Koç’un sorularını cevaplandırdı. Gül kooperatifi ile ilgili gelen soruya, “ Bir yanlış söz konusu. Yakın zamanda bulundukları arazimizden çıkarılabilecekleri ve kendilerine daha uygun ve uzun yıllar hizmet verebilecekleri bir alana taşınmaları konusunda kendilerine tavsiyelerde bulunduk. Görüşmelerimiz ve hukuki süreç devam ediyor. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden doğru yolu bulacağız, derken Rasimpaşa Mahallesi ile ilgili de yakın zamanda Sakarya Büyükşehir Belediyemizle birlikte E-5 bağlantı yolunun olduğu ışıklardan itibaren Kazımiye Mahallemize kadar asfaltlama çalışması gerçekleştireceğiz. Park ve meydan çalışmalarını da tamamlayıp ara sokaklarda kilitli parke çalışmalarını yapacağız. Yeşilyurt mahallemizdeki binaların yıkım kararı ile ilgili ise yıkım kararları bize bağlı değil. Valiliğimizden karar geldiğinde yıkımlarını gerçekleştireceğiz” dedi.

Gündem Maddeleri

Konuşmaların ardından gündeme geçilip, 2 oturum şeklinde gerçekleşti. Gündemin 1. ve 2. maddeleri olan, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9, 10 ve 11. Maddesi gereğince kadro değişimi yapılmasının görüşülmesi ve 01.07.2020 tarih ve 80 numaralı meclis kararı ile bedelsiz olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ilçemiz Dereköy Mahallesi tapunun 160 ada 6 numaralı parsel, 161 ada 5 numaralı parsel, Soğuksu Mahallesi tapunun 1001 numaralı parsel ve Çamlıca Mahallesi tapunun 113 ada 3 numaralı parsellerin ilgili kurumun talebi üzerine "Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü adına devredilmesinin görüşülmesi maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 3,4 ve 5.maddeleri olan, İlçemiz Başpınar Mahallesi 110 ada 10, 11, 13 ve 49 numaralı parselleri içeren 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatına yapılan 1 adet itiraz dilekçesinin görüşülmesi, Başpınar Mahallesi 166 ada 59 numaralı parselde inşa edilecek olan yapıda otoparka ayrılan alanların, Otopark Yönetmeliği’nin 4. Maddesinin 1. Fıkrasının j bendine istinaden kat malikleri arasında tapuda tahsisi için Belediye Meclisi tarafından görüşülmesi ve İlçemiz Çağlayan ve Çakallık Mahalleleri sınırlarında yer alan karayolları kamulaştırma sınırı ile Çağlayan Mahallesi 909, 936 adalar ve Çakallık Mahallesi 109 ada ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planında değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilip görüşülmesi adına meclis toplantısına 15 dakika ara verildi.

2.Oturum

Meclisin 2’nci oturumunda İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen 3 ve 4’ncü gündem maddeleri görüşmeler sonucunda 8 ve 9’ncu ek gündem maddeleri olarak oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 6 ve 7’nci gündem maddeleri olan İlçemiz Beyköy (Punabey) Mahallesi’ne ait kırsal yerleşim alan sınırının belirlenmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, Sakarya 2. İdare Mahkemesi kararına istinaden Bayraktepe (Kemaliye) Mahallesi 14, 233, 327 ve 328 sayılı adaların bir kısmında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında değişiklik yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi maddeleri imar ve bayındırlık komisyonundan geldiği şekli ile oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 5’nci maddesi ise aralık meclis toplantısında görüşü
 

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184