Hendek Merkezinin Çehresi Değişecek

Kent Konseyi toplantısında konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, şehir merkezinde belediye otoparkı-Anadolu Lisesi alanını kapsayan alanda meydan-yeraltı otopark düzenlemesine değinerek, “ Mili Eğitim bizden 2 okul talep etti, kabul ettik.

Hendek Merkezinin Çehresi Değişecek

Prof. Dr. Ayhan Kızıl Caddesi ile Şehit A. Gaffar Okkan caddesinin kesişiminde kalan noktada yani Opet ve Köy duraklarının önü diye bilinen alanda şehre nefes aldıracak projeyi Hendek’e kazandıracağız. Çalışmalar bitiyor, paylaşacağız hep birlikte inşallah konseyimizin de desteğiyle hayata geçireceğiz” dedi.

Toplantı Gündemi

Hendek Kent Konseyi 3’ncü toplantısı, Kent Konseyi Başkanı olan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleşti. Hendek’in konuşulduğu, projelerin ve fikirlerin ele alındığı toplantıda Kent Konseyi ödülleri, Temiz Köy Projesi ve Fen Lisesinin projesi görüşüldü. Ayrıca Konsey bünyesinde Tarım, Çevre ve Eğitim Çalışma gruplarının yanı sıra Fen Lisesi Derneğinin kurulmasına karar verildi.

Fen Lisesi

Kent Konseyi toplantısında Hendek Belediyesi tarafından yapılacak olan 20 derslikli Fen Lisesi hakkında konuşan Başkan Babaoğlu, “ Fen Lisesi için özel bir çabamız var. Belediyemiz tarafından yapılacak olan Fen Lisesinin Hendek Halkı tarafından sahiplenilmesi adına Fen Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği çalışması yapacağız. Bu okulu yapıp inşallah Hendek’in hizmetine sunacağız. Sakarya’mızda toplamda 4 adet Fen Lisemiz bulunuyor inşallah bizde 5. Fen Lisesini Hendek'e hep birlikte kazandıracağız” dedi.

Meydan-Otopark Projesi

Konsey üyelerinin karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda soruları konseyi bilgilendiren Başkan Babaoğlu, Hendek Merkezde bulunan belediye otoparkı ile Hendek Anadolu Lisenin olduğu alanı da kapsayan bir proje olduğunu söyledi. Babaoğlu, “ Şehir merkezi rahatlatacak alt tarafı da otopark olacak bir düşüncemiz var. Hazinenin yeri vardı, ihaleye girdik aldık.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz oradaki okul yerine 2 adet okul yapmamızı talep etti bizlerde kabul ettik. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle temas halindeyiz. Yer konusunda bazı problemler var onları kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Opet Karşısında bulunan Köy Duraklarının olduğu yer hazineye ait. Orada bir düzenleme yapılacak. Genişlemeye gidilerek, nefes aldıracak hamleler olacak.

Orada büyük ve güzel bir kavşak inşa edeceğiz. Projelerimiz ve bütçemiz hazır. Detaylarını kısa sürede tam olarak ne olduğunu açıklayacağız. Hep birlikte konuşup ortak akılla karar vereceğiz. Bu projeyi çalışıyoruz, Hendek’imizle birlikte yapacağız” diye konuştu.

Konsey diğer alanda hayata geçirilen çalışmaları ve sorunları konuşurken, bir sonraki toplantının Haziran ayında yapılması kararlaştırıldı.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184