Hendek Protokolü Bayramlaştı

Hendek Protokolü Kurban Bayramı Bayramlaşma programı, Hendek İlçe Müftülüğü Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Hendek Protokolü Bayramlaştı


Hendek Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Kurban Bayramı Bayramlaşma programına, İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ruşan Kılıç, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, BBP Hendek İlçe Başkanı Engin Yapıcı, Yeniden Refah Partisi Hendek İlçe Başkanı Faruk Özkür, Meclis Üyeleri, Hendek İlçe Müftüsü Murtaza Gür, Kurum ve Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Muhtarlar ve Vatandaşlar katıldı.
Hendek’ten 400 hisse

Programın açılış konuşmasını yapan Hendek İlçe Müftüsü Murtaza Gür, kardeşliği hatırlatan bir Bayram arifesindeyiz. Şu anda Mekke’de ve Arafat'ta yüzbinlerce Hacımız, milyonlarca Müslüman kardeşlerimizle beraber vakfeye durduğu bir anda bizler de burada Allah'a kendi birliğimizi ve beraberliğimizi arz ediyoruz. Rabbim kardeşliğimizi bozmasın. Ayrıca bugün itibarıyla Hendekli Müslümanlara tarafından Dünyadaki Müslümanlara 400 civarında hisse vekaletle hediye edilmiş durumda. Türkiye genelinde bu sayı yüzbinlere hasıl oldu. Necip bir Milletin mensubuyuz Elhamdülillah. Sadece yanı başımızdaki Müslümanlara değil dünyanın öbür tarafındaki kişilerin de Bayramının endişesini taşıyan insanlarız ama yan yana oturduğumuz, dip dibe komşumuzun Bayramını göremez haldeyiz. Buna da fırsat vermemek için birbirimize sahip çıkmayı diliyor, hayırlı Bayramlar diliyorum.
Vali olarak görmek istiyoruz

Hendek’e bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler nedeniyle Hendek Kaymakamı Orhan Burhan’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Kaymakamımız buradan Antalya Muratpaşa İlçesine tayin oldu. Tabii burası ikinci kademe, birinci kademe bir bölgeye gidiyor, dolayısıyla başarılı bir Kaymakamımız. İnşallah önümüzdeki yıllarda kendisini Vali olarak da Devletimize hizmet ederken görmek istiyoruz. Hepinize hayırlı bayramlar diliyorum diye konuştu.
Hayırlı Bayramlar

İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, selamlama konuşmasının ardından Kurban Bayramınızı kutluyorum. Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi bugün aynı zamanda Kaymakamımızla da vedalaşıyoruz. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum ve Hendek’e yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı bayramlar diliyorum diye konuştu.

Hendek’in yeri çok farklı

Tayini konusunda kısa bilgiler vererek konuşmasına başlayan Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, insan geliyor, bir yere alışıyor, oralı oluyor. Ben buralı sayıyorum kendimi. Örneğin oğlum buralı, nüfus kağıdında Adapazarı yazıyor fakat biz Hendek yazmasını arzu ediyorduk ama resmiyet gereği öyle yazıldı. Hendek’in yeri çok farklı, unutmam mümkün değil.  Devlet memuruyuz, Devletimiz başka bir yerde çalışmamızı uygun gördü, inşallah orada da görevimizi hakkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Erken veda etmiş oluyorum belki ama ayrılışımız Bayramdan sonraki haftayı bulacaktır diye konuştu.

Hac vazifeleri yerine getiriliyor

İlçe Müftümüzde bahsetti, biz bayramı kutlarken Müslümanların önemli bir bölümü de hac vazifesini yerine getirmiş oluyor. Bu anlamda Hendek’ten Hacca giden hemşerilerimizin de Hac ibadetlerinin kabul olmasını niyaz ediyor, Kurban Bayramının hayırlı bir şekilde tamamlanmasını ümit ediyorum.
Gerekli tedbirler alındı

Bayram nedeniyle Belediyemiz birtakım tedbirleri aldı fakat Bayram yaparken başkalarını rahatsız edecek şeylere vesile olmayalım diyen Burhan, ibadetimizi Kurban Bayramı’na yakışır şekilde yapalım. Vatandaşları veya komşuları rahatsız etmenin bir anlamı yok. Bu nedenle Belediyemizin hazırlamış olduğu yerlere çöplerimizi atalım, hayvanlarımızı Belediyemizin gösteriş olduğu yerlerde kesmeye gayret edelim diye konuştu.

Kurban derilerinizi bilmediğiniz yerlere vermeyin

Kurban Derileri konusuna dikkat çeken Burhan, Kurban Derilerimiz önemli bir konu. Bilmediğimiz, adını sanını duymadığımız, cemiyet veya cemaat gibi çeşitli isimler altında türemiş bu tarz yerlere Kurban derilerimizi kesinlikle vermeyelim. Başımızdan geçen olaylar malum, Devletimize kurşun olarak veya başka vesilelere tehdit olarak dönmemesi için elimizi vicdanımıza koyalım. Bildiğimiz yerlere örneğin Camilerimize verelim ya da Müftülüğüme ulaşalım onlar gerekli yolu gösterecektir. Bu vesile ile bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum, Bayramınız kutlu olsun diye konuştu.

Müftülük toplantı salonunda düzenlenen Bayramlaşma programı Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü, Hendek Jandarma Komutanlığı, Huzurevi ve Hendek Devlet Hastane ziyaretlerinin ardından sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2019, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184