Hendek SASKİ’den Açıklama Bekliyor

Hendek’te içme sularındaki kötü koku nedeniyle Vatandaşlar açıklama bekliyor.

Hendek SASKİ’den Açıklama Bekliyor


Hendek’te İftar saati öncesinde içme sularındaki kötü koku ve sonrasında suların kesilmesi Vatandaşların tepki göstermesine neden oldu.

Hendek’te içme suyu ile ilgili şikayetlerin artması üzerine Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) kullanıcıları SMS ile bilgilendirmelerde bulundu.

SASKİ’den sms bilgilendirmesi

Şikayetlerin artması üzerine SASKİ tarafından abonelere “Sayın Abonemiz, bu akşam üzeri içme sularında koku kaynaklı şikâyetler alınmıştır. Depolarda ve şebekemizde yapılan ölçümler neticesinde klor seviyesinin normal olduğu tespit edilmiştir. Şikâyetler neticesinde tedbir amaçlı sular kesilerek şebekeler ve depoların tahliye işlemine başlanmıştır. Ekiplerimiz tarafından numuneler alınmış ve kokunun kaynağı araştırılmakta olup en kısa surede tekrardan sular verilecektir” ifadelerine yer verilen sms'ler gönderildi.

Yetersiz bulundu

SASKİ tarafından gönderilen sms bilgilendirmesi Vatandaşlar tarafından yetersiz bulunurken, içme sularındaki kötü koku ve su kesintileri Hendek’te gecenin konusu oldu. Hendekli Vatandaşlar sosyal medyada tepkilerinin dile getirerek yetkililerden konuyla ilgili açıklama beklediklerini dile getirdiler.

Tedbir amaçlı sular kesildi

Yaşananların ardından tedbir amaçlı Hendek'te sular kesilerek depolar boşaltılırken, Vatadaşların sahurda susuz kalmamak adına marketlerde ve su fabrikalarında su kuyrukları oluşturdukları öğrenildi.

Ramazan ayında susuz kalan Vatandaşların SASKİ'ye sosyal medya ve iletişim numaraları üzerinden tepki gösterdiği gelen bilgiler arasında.


Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2020, 00:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kudret BAYRAKTAR
Kudret BAYRAKTAR - 4 yıl Önce

yyahu basmissiniz mezzoyu klor normal diyorsunuz dalgami geciyorsunuz insanlari zehirleyeceksiniz cahil cahil is yapmayin sorumlusu kimse ciksin adam gibi soylesin milletten ozur dilesin.

Yeni
Yeni - 4 yıl Önce

sular burda surekli kesiliyor verildigi zamanda camur akiyor butun gun belediyenin bu konuyla ilgilendigini pek sanmiyorum hendek cok geri kalmis bu konularda hep susus ilgili bakamlari ariyorsunuz adam gibi cevap verilmiyor kusura bakmayin ama bu millet cikarir bu millet indirir.

Ertuğrul uyar
Ertuğrul uyar - 4 yıl Önce

dunya ya şu satan hendek kendi halkına neydiyi belirsiz du veriyor

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184