Hendek Seferber Oldu

Milli yas ilan edilen deprem felaketi nedeniyle Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun başlattığı kampanya sonrası Hendek halkı seferber oldu.

Hendek Seferber Oldu

Giyim, battaniye,ısıtıcılar, su, gıda ve hijyen malzemesi yüklü TIR’lar yola çıkarken yardımlara bırakılan notlar duygu dolu anlara neden oldu. Başkan Babaoğlu teyakkuz halinde olduklarını duyurdu.

Yanınızdayız

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve birçok ilde büyük yıkıma neden depremlerin ardından Hendekliler, depremzedeler için seferber oldu. AFAD’ın belirlemiş olduğu ihtiyaç listesi doğrultusunda Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı Salonunda depremzedelere yardım göndermek amacıyla Deprem Yardımı Toplama Alanı kuruldu.

Hendekten binlerce vatandaş büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek, depremzedeler için yardıma koştu. Vatandaşlar, iş dünyası ve birçok kesim yanlarında getirdikleri su, battaniye, kışlık giyecek, yiyecek, ısıtıcı, ayakkabı ve benzeri yardımlar depremzedelere ulaştırılması için yetkililere teslim etti. Yardım malzemelerinin içine bırakılan notlar ve hediyeler duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Tırlar Yolda

Gelen yardımlar belediye ekipleri, gönüllüler, Kızılay ve görevliler tarafından tek tek ayrılarak özenle paketlendi. AFAD’tan gelen liste doğrultusunda gün içerisinde vatandaşların desteği ile toplanan eldivenden bereye, ısıtıcıdan battaniyeye kadar tüm temel ihtiyaçlar, paketlenip gönüllülerin de desteğiyle TIR’lara yüklendi. AFAD’tan gelen ihtiyaç listesine göre yardımların devam edeceği bildirilirken, ilk etapta 3 TIR yardım malzemesi, 5 ekskavatör ve iş makineleri hızlıca yola çıktı. Yardım kampanyasında saat 22.30 itibari ile 4’ncü TIR dolmaya başladığı bildirildi.

Başkan Babaoğlu: Kardeşlerimizin Yanındayız

Nikah salonunda yardımları koordine eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Sabahın erken saatlerinde almış olduğumuz bu elim haberden sonra, SAKE ve HAYAT Arama Kurtarma ekiplerimizi hızlıca bölgeye gönderdik. Ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesindeki Nikah ve Toplantı Salonunda Deprem Yardımı Toplama Alanımızı oluşturduk.

Vatandaşlarımıza yaptığımız çağrı neticesinde de yardımlarımızı toparlamaya başladık. Hendek Belediyesi olarak AFAD’tan gelen ihtiyaç listesine göre oluşturduğumuz Deprem Yardımı Toplama Alanına vatandaşlarımız adeta akın etti. Malumunuz kış şartlarından dolayı önceliğimiz atkı, bere, soba ve ısıtıcı gibi malzemeler. Bunun yanında sıcak tutucu malzemeler, giyim ve hijyen malzemeleri, battaniyeler, bebek bezleri gibi birçok malzeme toplanıyor.

 Toplamış olduğumuz malzemelerimizi yardım sever vatandaşlarımızın da desteği ile burada TIR’larımıza dolduruyoruz. Bugün itibariyle Hendek Belediyesi olarak 5 ekskavatör ve iş makinelerimizle birlikte 3 TIR’ımızı deprem bölgemize gönderiyoruz.

 Saat 22.30 itibari ile 4’ncü TIR’ımız dolmak üzere. Vatandaşlarımız bizi bekliyor, kardeşlerimiz zor durumda. Ağır kış şartlarıyla birlikte gelen bu afet o bölgede hayatı zorlaştırıyor. Yüreğimiz içimiz yanıyor. Hendekli hemşehrilerimize duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Hendek Belediyesi olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzle, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla ve tüm kurumlarımız ile birlikte el ele çalışıyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun. Rabbim devletimize ve milletimize güç versin” dedi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184