Hendek Tarım Şehri Olacak

Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Balsu Gıda A.Ş. firması işbirliği ile fındık tarımı konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

Hendek Tarım Şehri Olacak


Eğitim Toplantısının sonunda fındık üreticileri, konuşmacılara sorular sordu. Konuşmacılar, sorulan soruların hepsine cevap verdi.

Recep Ali Aydın; “Hendekli Çiftçilerimizin Üretim Verimliliğini Arttırmak İstiyoruz” Dedi.

Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Recep Ali Aydın, “Bilgiye ve bilime önem veren, modern üretim tekniklerinin yaygınlaşmasında öncü olan ve yenilikçi çalışmalarla üreticilerimize hizmet vermeyi planlıyoruz. Tek hedefimiz Hendek’li çiftçilerimizin verimliliğini arttırmak ve Dünya’ya örnek bir üretim modeli oluşturmasını sağlamak. Tarımı, toprağı ve çiftçiyi korumak üretimimizi arttırmak için çalışmalarımız artarak devam edecek. Dünya ülkeleri sürekli fındık alanında kendini geliştirirken, bizim vatandaşımız şunu şöyle yapalım dalları budayalım deyince de kabullenme konusunda zorluk yaşıyor. Fındık Hendek’in vazgeçilmezdir. En büyük tarım ürünüdür. Hendek’in en büyük ekonomik girdisidir. Fındıkta modern üretim teknikleri konusunda bu eğitimlerimiz artacak. Hendek çiftçisinin üretim kalitesini arttırmak için elimizden gelen çalışmaları fazlasıyla yapacağız.” dedi.

Lokman İçöz; “ Tarım Alanında Eğitim Toplantılarımızın Yapılmasına Büyükşehir Belediyesi Olarak Destek Vereceğiz” Dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarım Komisyonu Başkan Yardımcısı Lokman İçöz, “ BALSU ile HENDEK BELEDİYESİNİN ortaklaşa yaptığı, Fındık Üretimini arttırmaya yönelik Eğitim Programına katılımın yüksek olması beni sevindirdi. Eğitim programını düzenleyen BALSU ve HENDEK BELEDİYESİNİ kutlarım. Toplantıya katılan Ziraat Mühendislerinin verdiği bilgiler çok önemli. Fındık üreticilerimizin bu bilgileri dikkate almaları ve üretim konusunda Ziraat Mühendislerinden destek almaları gerekir. Alınan bu destekle fındık üretimi verimi artar. Bugün dönüm başına 100-200 kg fındık alan üretici, zarar ediyor. Ziraat Mühendislerimizin desteğiyle yapılacak olan modern tarım yöntemleriyle üretimde verimlilik artar. Bizde dönüm başına 400-500 kg fındık üretebiliriz. İşte o zaman zararımız, kara dönüşür. Ben Ticaret Borsasıyla Amerika’ya gittim. Dünya’nın en büyük tarım laboratuvarları Amerika’da. Ben buraları gezdim. Bizimde onlar gibi modern tarım yapmamız gerektiğini o zaman anladım. Ben, Büyükşehir Belediyesi Tarım komisyonunda başkan yardımcısı olarak görev yapıyorum. Bu toplantıların sayısını arttırmalıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda destek vermeye hazırız. Ahmet Aytemiz hocamızın dile getirdiği çevre kirliliği konusu çok önemli. Bu konuyla ilgili olarak çalışmalar yapmalıyız. En azından, ilaç firmaları boş varilleri toplamalıdır. Toplantımız hayırlara vesile olsun.” Dedi.

Eski Siyasetçi Ahmet Aytemiz Sorular Sordu…

 

Ahmet Aytemiz, kimyasal atıklarla çevrenin kirletildiğini, toprağa, suya ve havaya kimyasal maddelerin karıştığını, kendisinin her yıl bahçesinden traktör dolusu kimyasallar topladığını söyledi. Ahmet Aytemiz, Çevre Kirliliği konusunda önlemler alınacak mı? Diye sordu.

Ahmet Aytemiz, Ziraat Odaları varken, bu toplantıları neden BALSU ve HENDEK BELEDİYESİ yapıyor? Yoksa BALSU kendisine müşteri mi topluyor? Diye sordu.

Başkan Yardımcısı Bahadır, “Hendek, Tarım Şehri Olacak” Dedi.

Hendek Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, “Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün düzenlediği eğitim toplantısına destek veren BALSU firmasına teşekkür ederim. Sayın Ahmet Aytemiz, neden bu toplantıları Ziraat Odaları yapmıyor da, Hendek Belediyesi ve BALSU yapıyor? Diye soru sordu. Belediyelerin, tarımsal hizmetler müdürlüğü birimi kurarak ülke tarımına katkılar sunması isteniyor. Bizde Hendek Belediyesi olarak bu birimi kurduk. Hendek Belediyesi olarak, ilçe tarımının gelişmesine destek vermek için, çiftçilerimizi bilgilendirmek için bu toplantıları yapıyoruz. Bugün fındık, yarın başka bir ürünle ilgili toplantı yapacağız. Çiftçimiz tek ürün almayacak. Ayrıca Organik tarımı geliştirmek ve Hendek’te Pazar oluşturmak istiyoruz. Hendek’te oluşturacağımız Organik Tarım Ürünleri Pazarına Ankara’dan, İstanbul’dan ve civar illerden müşteriler gelecek. Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarımla ilgili her toplantıya katılıyor. Bu konuda Recep Ali Aydın müdürüme teşekkür ederim. Hendek’i tarım şehri yapmak için, Hendek Çiftçisini kalkındırmak için, Hendek Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız. “Dedi.

Recep Ali Aydın, “Mezbahane Faaliyete Geçti” Dedi.

Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Recep Ali Aydın, “ Biz sadece tarımla ilgili çalışmalar yapmayacağız. Ayrıca hayvancılıkla ilgili çalışmalarda yapacağız. Hendek’te hayvancılığın geliştirilmesiyle ilgili yapılan çalışmalara, projelere destek vereceğiz. Hayvancılık demişken, mezbahaneninde faaliyete geçtiğini belirteyim. Mezbahanenin faaliyete geçmesi Kasaplarımızı ve Hayvan Üreticilerimizi rahatlattı” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2020, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184