Hendek'te Doğa Yürüyüşü

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu yaz ayının gelmesiyle birlikte güzel bir etkinliğe imza atarak Belediye personeli ile birlikte Hendek’in zirvesi olan Dikmen Yaylasına yürüyüş gerçekleştirdi.

Hendek'te Doğa Yürüyüşü

Gidiş ve dönüş olarak toplamda 12 km parkuru kat eden Başkan Babaoğlu ve Belediye Personeli yaylacılarla sohbet ederek temiz havanın tadını çıkarttılar.

Temiz Hava Bol Oksijen

Yaz ayının gelmesiyle birlikte Hendek’in dağları ve yaylaları cıvıl cıvıl oldu. Çiçekler ile de rengarenk olan yaylalar ve ormanlık alanlar özellikle hafta sonları doğa yürüyüşçülerinin akınına uğramaya devam ediyor.

Bu kapsamda Hendek’in doğal güzellikleri ile iç içe olmak ve yıl boyunca süren iş yoğunluğundan bir nebze olsun uzaklaşmak için bir aktivitede Hendek Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü ve Spor İşleri Müdürlüğü’nden geldi. İki Müdürlüğün ortaklaşa organize ettiği doğa yürüyüşüne Başkan Babaoğlu, Hendek Belediyesi personelleri katıldı.

Zirveye Tırmandılar

Hendek Belediyesi önünden sabah saat 09.30’da otobüslerle hareket eden Başkan Babaoğlu ve Belediye Personeli, saat 10.00’da Dikmen Mahallesine vardı. Çorba ikramının ardından zirve yürüyüşüne geçen Başkan Babaoğlu ve personele Dikmen Mahalle Muhtarı Mendes Ayvaz’da eşlik etti.

Yürüyüş boyunca sohbet edip temiz havanın tadını çıkartan personel ve Başkan Babaoğlu, zirvede Türk Bayrağı açarak anı ölümsüzleştirdiler.

Başkan Babaoğlu: Hendek Cazibe Merkezi Olacak

Yaylada vatandaşlarla bir araya gelip sohbet eden Başkan Babaoğlu, “İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğümüz ve Spor İşleri Müdürlüğümüz tarafından organize edilen doğa yürüyüşüne katılım sağladık. 6.5 kilometrelik tırmanışın ardından yaylamıza vardık. Sayısız çeşitte bitki ve yabani hayvana ev sahipliği yapan doğal alanları keşfetme fırsatımız oldu.” dedi.

Başkan Babaoğlu ayrıca Hendek’in her bir köşesi ayrı bir cennet olduğunu ve eşsiz bir doğaya sahip olduğunu ifade ederek, bu gibi aktiviteleri artırarak, Hendek’in kültür ve tarih turizmiyle birlikte doğa turizmi açısından da cazibe merkezi haline getirmeyi hedefledikleri söyledi. Babaoğlu “ İlçemizi yerli ve yabancı doğaseverler, turistler için bir cazibe merkezi haline getirmek için Sakarya Valiliğimiz ile projelerimiz sürüyor.” dedi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184