HENDEK ÜLKÜ OCAKLARI ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

Hendek Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ,18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma programı kapsamında Vatandaşlara Hoşaf ve bir dilim ekmek ikram etti

HENDEK ÜLKÜ OCAKLARI ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ


Hendek Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyeleri 18 mart 1917 yılında Çanakkale’de 43.alay 1.p. tb. 1. Bölük askerlerinin o zor şartlarda üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek ile vatanlarını müdafaa ettikleri o günleri yaşattılar ve  vatandaşlara Üzüm hoşafı ile bir dilim ekmek dağıtarak o günleri yaşattı.

Vatandaşlara dağıtılan Üzüm Hoşafı ve Bir dilim ekmekle o günleri yad etmekten dolayı duygulu bir gün geçirdiklerini belirten Vakıf Başkanı İsmail Baykal “18 Mart 1915 de yapılan Çanakkale savaşı ile normalde 2 saat içerisinde fetih edileceği düşünülen bir ülkenin nasıl direndiğini ve kanının son damlasına kadar savaşarak nasıl başarıyla çıktığını ve tarihe ‘’ Çanakkale geçilmez ‘’ diye nasıl not düşüldüğünü gösteren emsalsiz bir savaştır.Anadolu’nun farklı farklı kesimlerinden binlerce kişi bu vatan için savaşarak, ülkenin her karış toprağının nasıl değerli olduğunu ve geride bıraktıkları aileleri için bunun ne kadar önemli olduğunu  bilmektedirler.Bu yüzden her yıl 18 mart ülkemizde şehitler günü olarak kabul edilerek, tarihe adını altın harflerle yazdırmışlardır.Onlar asla geri dönmeyi düşünmediler, Bu vesile ile Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Gün geçmiş,yıl geçmiş ne yazar.
Her karış torağında bin,şehit bir mezar
Yeryüzünde yaşadıkça,tek dişi canavar.
Türk milleti aynı destanı yine yazar.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184