HENDEK ÜLKÜ OCAKLARINDAN AÇIKLAMA

Hendek Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İsmail Baykal Türkmen vatandaşların Türkiye’ye kabulü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

HENDEK ÜLKÜ OCAKLARINDAN AÇIKLAMA


Ülkü Ocakları binası önünde basın açıklaması yapan Hendek Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İsmail Baykal Hendek’te Türkmen vatandaşların Türkiye’ye kabulü için başlatılan imza kampanyasına katılan herkese teşekkür etti.

Baykal yaptığı açıklamada, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak 5 Aralık 2014 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamasıyla, Çin’in zulmünden kaçarak ülkemize gelmek isteyen ve Tayland’da mağdur durumda bulunan soydaşlarımız için başlatmış olduğumuz imza kampanyası bugün itibariyle sonlandırılmıştır.

Öncelikle kampanyaya katılımlarıyla bizleri onurlandıran, gücümüze güç katan yegâne ümit kaynağımız büyük Türk Milleti’nin birbirinden kıymetli aziz evlatlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

Sevgili Peygamberimizin övgüsüne nail olan kutlu bir ceddin torunları, mazlum Doğu Türkistan’da ki Müslüman Uygur Türklerinin, durumuna sessiz kalmayarak dilsiz şeytanlara inat kararlılıklarını ortaya koymuşlardır. Ata topraklarında çileleri bitmeyen, gözyaşları dinmeyen ve 21. Yüzyılda göz göre göre soykırıma tabi tutulan soydaşlarımızın ülkemize getirilmesi için yapılan imza kampanyamız genelinde 35 milyon Uygur Türk’ünün tamamına olan desteğimizin ifadesi, Türk Dünyası’na olan sevdamızın eseridir.

Din ve vicdan hürriyeti tanınmadığı, ses bayrağımız Türkçemizin susturulmaya çalışıldığı namuslarına ve canlarına göz dikildiği bir dönemde Müslüman Uygur Türkleri adeta var olma savaşı vermektedirler. Felaketler, tüm bu baskılardan ve işkencelerden dolayı anılarını, vatanlarını, akrabalarını geride bırakarak göç yolunu tutan soydaşlarımızın yakasını bırakmamaktadır. Kendi toprağında Kızıl Çin’in zulmüne uğrayan soydaşlarımız göç yollarında da açlığa, susuzluğa, hastalıklara karşı mücadele etmektedir.

Eğer bugün kundaktaki bebek soğuktan donarak vefat ediyorsa, yüzlerce soydaşımıza Tayland’da adeta mahkûm muamelesi yapılıyorsa, her geçen gün bir önceki günden daha kötüye gidiyorsa ve nihayetinde umudunu Türkiye’ye bağlayan bacılar, analar, ihtiyarlar, gençler ve çocuklar hayal kırıklığına uğruyorsa bu rezil tablonun mimarlarında biride siyasi iktidardır. Doğu Türkistan bizim sevdamızdır. Doğu Türkistan, Tanrı Dağları’nda yankılanan niyazımızdır. Doğu Türkistan bizden bir parçadır. Doğu Türkistan Türk Milleti’nin medeniyet beşiğidir. Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımız da bizim can kardeşimizdir.

Ülkü Ocakları ve Ülkücü Hareket oldukça kardeşlerimiz yalnız ve sahipsiz değildir. Tek sevdamız ve en büyük ilham kaynağımız olan Yüce Türk Milleti’ne ve kampanyamızda emeği geçen tüm Ülküdaşlarıma teşekkürlerimi bildiriyorum. Son olarak belirtmek isterim ki Ülkü Ocakları Kırım’dan Türkmeneli’ne, Kıbrıs’tan Kafkas’lara, Balkanlar’dan Doğu Türkistan’a kadar tüm Türk Dünyası’nda yaşana gelişmelerin yakında takipçisi olmaya devam edecektir.

Başta Türk Dünyası’nda büyük bir aile olduğunu en zor şartlar altında haykıran cennet mekân Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey, aziz dava şehitlerimiz ve hafta içinde Çin polisi tarafından vurularak şehit edilen Uygur Türkleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum dedi.


Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184