Hendek Zabıtası Görevi Başında

Hendek Belediyesi zabıta ekipleri Hendek halkının hizmetinde olmaya devam ediyor. Tüm şikâyetleri yerinde inceleyen ekipler, vatandaşın huzuru ve kamunun düzeni için yoğun mesailerini sürdürüyor.

Hendek Zabıtası Görevi Başında

Kaldırımda Öncelik Yayanın

Kaldırımları işgal eden araç sürücülerine öncelikle uyarılarda bulunan ekipler, uyarılarını dikkate almayan sürücülere Kabahatler Kanununa göre yasal işlemde bulunuyor. Kaldırımların yayalara ait olduğunu dile getiren zabıta ekipleri, araç sürücülerini daha duyarlı olmaları hakkında uyarılarda bulunuyor.

Kent Estetiği

Şehrin dört bir yanındaki kontroller sırasında görsel kirlilik oluşturanlara da engel olan Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri, duvarlara, elektrik direklerine, trafolara afiş asanlar, kaldırımlara, yol kenarlarına atık bırakarak görsel kirlilik oluşturanlar hakkında da yasal işlem yapıyor. Ekipler, astıkları afişlerle kent estetiğini bozan afişleri kaldırırken şehrin çeşitli yerlerindeki olumsuzluklara da anında müdahalede bulunuyor.

Seyyar Satıcılara Göz Açtırılmıyor

Özellikle ilçe merkezinde seyyar satıcılarla mücadeleyi hızlandıran Hendek Belediyesi Zabıta yetkilileri, kanunda belirtilen şartları taşımayan ve sağlık koşullarını göz önünde bulundurmadan satış yapan kişilerle ilgili mücadelenin en etkin şekilde devam edeceğini dile getirdiler.

Pazar Yerinde Denetimler Sürüyor

Ayrıca ekipler ilçede bulunan Kapalı Pazaryerinde de kontrollerine devam ediyor. Gerçekleştirilen denetimlerde pazarın ve tezgâhların düzeni, kılık kıyafet, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığı, hijyen, temizlik, terazilerin uygunluğunu ve fiyat etiket kontrolleri de ara vermeden sürüyor. Zabıta yetkilileri, eksiklikleri bulunan esnafların uyarıldığını ve denetimlerin de periyodik olarak devam edeceğini ifade ettiler.

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada ise, vatandaşların taleplerini, tüm sorularını ve şikayetlerini 444 54 03 ve 0555 888 54 03 numaralı WhatsApp hattına iletebileceği bildirildi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184