Hendek’e Su Daha Güvenli Akacak

Hendek’in su ihtiyacını karşılayan Dikmen Balkaya isale hattında sel dolayısıyla açılan boruların önüne perde duvar yapılıyor.

Hendek’e Su Daha Güvenli Akacak

Hendek’in su ihtiyacını karşılayan Dikmen Balkaya isale hattının dere içersinden geçen bölümünde meydana gelen seller dolayısla meydana gelen heyelanlar isale hattında bazı bölümlerinde boruların meydana çıkması dolayısıyla SASKİ tarafından duvar çalışmaları yapılıyor.

5 adet perde duvar

İsalle hattının dere içlerindeki bölümlerinin  daha güvenli ve arıza meydana gelmemesi için yapılan çalışmaların %60’ının bittiği öğrenilirken, çalışmalar hakkında bilgiler veren Hendek Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, bölgede içme suyu hattının dere boyu gittiği ve bölgede 2019 ve 2020’de meydana gelen seller nedeniyle borular meydana çıktı.  Meydana gelebilecek yeni sellerde boruların zarar görmemesi ve suyun kesilmemesi için boruları koruma altına alıyoruz. Dereden 1.5 metre zemine inip yerine göre 6-7 metre boyutlarında perde beton atıyoruz. Böylelikle büyük bir afet yaşanması durumunda boruları koruma altına almış oluyoruz. Bu proje Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin onayı sonrasında SASKİ tarafından yapılıyor. Yanık Köprü başı, Heyelan1, Heyelan2, Heyelan3 ve Heyelan4 olmak üzere 5 Adet perde duvar yapılmakta. Herhangi bir aksilik yaşanmazsa Eylül 20-25 gibi bitirmeye çalışıyoruz.

Kesintisiz içme suyu

Herhangi bir olası afet durumunda içme suyu hattında yaşanacak arızalar aza indirme çalışmaları yapılıyor.

Hendekli Vatandaşlarımız bugüne kadar nasıl kesintisiz su içtiyse bundan sonrada daha güvenli bir şekilde su içecekler. Hattın tehlike arz eden kısımları koruma altına alınmış oldu.

Tamamı kaynak suyu

Hendek’e gelen içme suyuna dere suyu karışıyor iddialarına cevap veren Ayvaz, içme suyu içerisinde dere suyu asla yok, gelip bakabilirler.

İlçemize giden su hattının tamamı kaynak suyu. Asla ve asla bir damla dere suyu karışmıyor, karışmaması için de çalışmalar yapılıyor ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184