Hendek’in Çehresi Değişiyor

Hendek Belediyesi tarafından 2023 yılında toplamda 10 farklı noktaya yeni park ve sosyal alan yapılacak.

Hendek’in Çehresi Değişiyor

Ocak ayı olağan meclis toplantısında tanıtımı gerçekleştirilen park projelerini açıklayan Başkan Babaoğlu, 2023 yılında inşa edilecek 10 parktan 6'sının yakın zamanda başlayacağını duyurdu.

Kentimize 10 Yeni Park Ve Sosyal Alan Kazandırıyoruz

Hendek Belediyesi tarafından mahallelere sosyal ve spor alanları kazandırma adına başlatılan çalışmalar 2023 yılında da devam ediyor. 2022 yılının sonlarında Çağlayan Parkın tamamlanmasının ardından Hendek Belediyesi tarafından 2023 yılında ilçe genelinde ilk etapta 6 farklı noktada inşa edilecek olan parkların yapımına kısa sürede başlanacak. Rasimpaşa Park’ın temelinin atılmasının ardından, Sarıdede 62 Evler Park, Puna ortaköy Park, Yeşilköy Park, Bayraktepe Park ve Köprübaşı Mahallesi Boğazspor Tesis projelerinin inşa işlemlerinin yakında zamanda başlayacağı ifade edildi.

6 Farklı Yerde Çalışmalar Yakında Başlayacak

Toplamda 10 farklı noktada inşa edilecek parkların 6 sının yapımına hızla başlanacak. Rasimpaşa Mahallesinde 4.320 m2 , Sarıdede Mahallesinde 1.420 m2, Puna Ortaköy Mahallesinde 6.210 m2, Yeşilköy Mahallesinde 1.910 m2, Bayraktepe Mahallesinde 1.230 m2, Köprübaşı Mahallesinde ise 3.720 metrekare olmak üzere toplamda 18 bin 810 metrekarelik alanda çalışmalar yakında başlayacak.

İlk Etapta 6 Yeni Park, 6 Yeni Yaşam Alanı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “İlçemizi park, yeşil ve sosyal alanlarla donatmaya devam ediyoruz. İlk etapta 6 parkımız hızla inşa edilecek. Toplamda 10 farklı noktada 10 yeni park ve yaşam alanını Hendek’imize kazandıracağız. Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli alanlarda spor aktiviteleri yaparak oyunlar oynayacağı, aile ve gençlerimizin farklı aktivitelerde bulunabileceği park, yeşil ve sosyal alanı oluşturma çalışmalarımız sürüyor.

Şu zamana kadar Alparslan Türkeş Parkı, Köprübaşı Parkı ve Çağlayan Parkı kentimize kazandırırken, 2023 yılı itibari ile temelini attığımız Rasimpaşa Parkımızda dahil 6 farklı noktada da planlamamızı yaptık, yakında çalışmalarımıza başlayacağız. Kentimize kazandırdığımız ve kazandıracağımız park ve yeşil alanlarımızda Futbol sahaları, Voleybol sahaları, Çocuk oyun alanları, 112 Acil İstasyonu, Muhtarlık binası, Büfe, Dönüşümlü Saha, Basketbol Sahaları, Tenis Kortu, İdari Ofis, Yürüyüş ve gezinti yollarının yanı sıra oturma grupları ve kamelyalar yer alıyor.

Peyzaj, çevre düzenlemesi ve aydınlatma çalışmalarımızla parklarımız vatandaşlarımızın huzurla vakit geçirebileceği alanlar oluyor. Bu çalışmalarda emeği geçen ekiplerimize teşekkür ediyorum. Her şey daha yeşil ve güzel bir Hendek için” diye konuştu.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184