Hendek’li Çiftçilere Fındık Tarımı Konulu Seminerler Devam Ediyor

Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve BALSU Gıda A.Ş. işbirliği ile Hendekli çiftçilere Ticaret Merkezi Konferans Salonunda fındık tarımı konulu seminer verildi.

Hendek’li Çiftçilere Fındık Tarımı Konulu Seminerler Devam Ediyor

Ticaret Merkezi Konferans Salonunda

Hendek Belediyesi ve BALSU Gıda A.Ş. işbirliğinde Hendekli çiftçilere fındık konulu seminerler verilmeye devam ediyor. Ticaret Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ‘Fındık Tarımında İyi Sosyal Uygulamalar’, ‘İzlenebilirlik, Sertifikasyon Programları Ve Üretici Standartları’ ve ‘Fındık Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları’ konularının işlendiği eğitim programına Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Recep Ali Aydın, İlçe Tarım ve Orman müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Adem Baş, Balsu A.Ş. KSS ve İzlenebilirlik Uzmanı Gizem Baydar, Zirai Proje Uzmanı Canan Salt, Sosyal Proje Uzmanı Aybüke Erdoğmuş ve çiftçiler katıldı.

Fındık Yetiştiriciliği İle İlgili Teknikler Anlatıldı

BALSU A.Ş. Zirai Proje Uzmanı Canan Salt tarım uygulamaları hakkında slayt sunum eşliğinde bilgiler verirken, sürdürülebilir fındık yetiştiriciliğinin Sonbahar-Kış ve İlkbahar-Yaz dönemi olarak ikiye ayrıldığını söyledi. Zirai Proje Uzmanı Salt ayrıca yabancı ot mücadelesi, ışkın alma/filiz alma işlemleri, yaprak analizi, toprak analizi, gübreleme, fındık zuruf kompostunun yanlış uygulaması, kahverengi kokarca, amerikan beyaz kelebeğinin zararları ve mücadelesi, fındıkta külleme ile ilgili konularda çiftçilere bilgi verdi.

Sunum Eşliğinde Bilgiler Verildi

İlçe Tarım ve Orman müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Adem Baş, bitki koruma ürünleri uygulamaları hakkında genel bilgiler vererek Bitkisel Üretimi sınırlayan, hastalık, zararlı ve yabancı otların zararından bitkileri korumak; bu yolla tarımsal üretimi artırmak ve kalitesini yükseltmek, Zirai Mücadele, Üretimin kalitesini ve miktarını artırmada sulama, gübreleme, toprak işleme, ıslah gibi konularda zirai mücadelenin önemi, sağlıklı bitki yetiştirmek için neler yapılmalı, fiziksel ve mekanik mücadele, yasal önlemler, biyoteknik yöntemler ve biyolojik mücadele konuları hakkında sunum gerçekleştirdi. Balsu A.Ş. KSS ve İzlenebilirlik Uzmanı Gizem Baydar ve Sosyal Proje Uzmanı Aybüke Erdoğmuş ise İzlenebilirlik, Sertifikasyon Programları Ve Üretici Standartları ve ‘Fındık Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları hakkında çiftçiyi bilgilendirdi.

Tarımsal Hizmetler Müdürü Aydın: Çiftçilerimiz Bilinçleniyor

Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Recep Ali Aydın, “Başkanımız Sn. Turgut Babaoğlu’nun talimatları doğrultusunda Hendek Belediyesi ve BALSU Gıda A.Ş. işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen seminer programlarımız devam ediyor. Hendekli çiftçilere Fındık Tarımı ile ilgili konularda ışık tutması ve doğru bilinen yanlışlar hakkında bilinçlendirme ve Fındık Tarımında İyi Sosyal Uygulamalar, İzlenebilirlik, Sertifikasyon Programları Ve Üretici Standartları ve Fındık Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları hakkında yapılan seminerlerle çiftçilerimizi bilinçlendirilmeye devam ediyoruz. Hendek Belediyesi ve BALSU Gıda A.Ş. işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen bu programlar sayesinde, Hendekli çiftçilerimizin doğru yönde bilinçlendirilmesi hem ilçemiz hem de ülkemiz tarımı adına fayda sağlıyor” dedi.

Fındık üretiminde bilimsel ve üretimi olumlu etkileyen tekniklere de değinen Aydın, tekniklerin önemine vurgu yaparak, “Doğallığı korumak bizim en önemli görevimiz, sürdürülebilir tarımdaki hedefimiz doğru tarım uygulamaları yaparak temiz çevre, sağlıklı üretim ve doğallığın korunduğu bir dünyayı bizden sonraki nesillere bırakmak” diye konuştu.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2022, 19:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184