HENDEK’Lİ İŞÇİ IRAKTA KAÇIRILDI

Irak’ta Stadyum İnşaatında çalışırken kaçırılan işçilerden biri Sakarya Hendekli..

HENDEK’Lİ İŞÇİ IRAKTA KAÇIRILDI


18 Türk işçiyi kaçıran Şii grup, işçilerin isimlerini ve grubun taleplerini okudukları bir video yayınladı.

Videodan da anlaşılacağı üzere kaçırılanlardan biri kamera karşısında Hendek Sakarya Ercan Öztorcu olduğunu söylüyor.

Irak‘ın başkenti Bağdat’ta 18 Türk işçiyi kaçıran Şii milisler, işçilerin isimlerini okudukları ve kendi taleplerini dile getirdikleri bir görüntüyü internet üzerinden paylaştı. Türkiye'den Irak'ın kuzeyinden Kürt petrolünün alışını ve satışının durdurulmasını isteyen milisler, aksi durumda kaçırılan işçileri öldürülecekleri tehdidinde bulundu. 

Siyah giyimli, ellerinde otomatik silah bulunan ve kendilerine “Ölüm Mangaları” adı veren grup, taleplerini okurken, görüntüde Türk işçiler kendilerini tanıtıyor. 

Açıklamanın yapıldığı görüntünün arka fonunda “Emrindeyiz ey Hüseyin” yazılı pankart ise dikkat çekti. 
Talepler arasında Türkiye’den Kuzey Irak'a ihracatını durdurma ve Türk askerlerini Irak'tan çekmesi de yer aldı. Örgüt taleplerinin devamında, 'Silahlı kişilerin Türkiye’den Irak’a geçmesinin engellenmesi. Kürdistan bölgesindeki 'çalıntı' petrolün Türkiye toprağından geçmesinin durdurulması. Fetih Ordusu kastedilerek Foa, Kefreyya, Nubbul ve Zehra bölgelerini kuşatmasının sona erdirilmesi. Halep ve İdlib’deki Şii bölgelere gereken yardımların ulaşmasına müsaade edilmesi, talepleri yerine getirmediği takdirde Irak’ta ki Türkiye çıkarları ve temsilcilerinin en ağır şekilde zarar göreceğinin de altı çizildi.
Irak Spor Bakanlığı tarafından Türk firmasına verilen stadyum ihalesinde çalışan 18 işçi geçtiğimiz Çarşamba günü şantiyeden kaçırılmıştı.


 


Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184