HENDEKLİ MUHTARLARA BİLGİLENDİRME

Hendekli Muhtarlar, Hendek Kaymakamlığı tarafından organize edilen Şubat Ayı Muhtarlar toplantısında bir araya geldi.

HENDEKLİ MUHTARLARA BİLGİLENDİRME


Hendek Kaymakamlığı tarafından Hendekli Muhtarlar bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Hendek Müftülüğü Konferans Salonunda yapılan toplantıya Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Hendek İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Deniz Kün,Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Kurum ve Daire Amirlerinin yanı sıra Hendekli Muhtarlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Suriye sınırımızda güvenliğimizi sağlamak için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ciddi bir çaba sarf ediyorlar, bu anlamda orada bulunan Askerlerimize başarı dileklerimizi iletiyor, yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz diyerek sözü Kurum ve Daire amirlerine bıraktı.

Soyadları tek sefere mahsus değiştirilebilecek

Bilgilendirme toplantısında konuşan Hendek İlçe Nüfus Müdürü Turgay Azın, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 7039 Sayılı Kanun, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Vatandaşlarımız Yeni kanun ile Ad ve Soyadlarında imla hatası, anlam bozukluğu bulunanlar bir kereye mahsus mahkemeye gitmeksizin İl ve İlçe nüfus Müdürlüklerine başvurarak düzeltme yaptırabilecekler diye konuştu.

Ad veya Soyadını değiştirmek isteyen Vatandaşların müracaatlarını iki yıl içerisinde yerleşim yerinde bulunan Nüfus Müdürlüklerine yazılı olarak yapmaları gerektiğini dile getiren Azın, Müracaatların kişinin bizzat kendisi veya Ad/Soyadını değiştirmek isteyen kişinin bu yöndeki talebini içeren vekâletnameyi ibraz eden vekili tarafından yapılması esastır. Ayrıca yerleşim yeri aynı olan Aileden ergin çocukların Soyadı değişikliği müracaatlarını Anne veya Babaları ile birlikte yapmaları gerekmektedir. Ad ve Soyadı değişikliğine ilişkin tüm müracaatların 3 Kasım 2019 tarihine kadar yapılabileceğini sözlerine ekleyen Azın, bu tarihten sonra yapılacak müracaatlar işleme alınmayacaktır diyerek Muhtarlardan Vatandaşlarıbu konu ile ilgili bilgilendirmelerini rica etti.

Okuma Yazma seferberliği için destekleriniz bekliyoruz

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan konuşmasında, bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız ve Eşi tarafından Ülkemizde Okuma-Yazma seferberliği ilan edildi. Bu anlamda Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak bu konuda talepleri alıyoruz ve talep alımları 5 Martta sona erecek, gelen talepler sonrası da kurslarımız başlayacak.

Sizlerden istediğimiz Mahallelerinizde veya Köylerinizde okuma yazma bilmeyen bir kişi bile varsa onların bizlere müracaatlarını getirmeniz. Müracaatlara göre o bölgedeki Okul Müdürlerimiz ve Öğretmenlerimiz ile birlikte çalışmalar yapacağız. Sizlerin yapacağı tespit konusu, yaş grubu ne olursa olsun taleplerinizi ve müracaatlarını bekliyoruz, sizlerden bu konuda destek bekliyoruz diye konuştu.

Başvurular başladı, desteklerinizi bekliyoruz

Okuma yazma seferberliği konusunda bilgiler veren Hendek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Tan, Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tüm Okullarımıza ve bizlere talimatlar verildi, başvurular alınmakta. Mart ayının ilk haftasında Kurslarımız başlayacak. Şu ana kadar 600’e yakın başvuru ve müracaat var ve müracaatlar sonrası planlamalar yapılacak ve Öğretmenler temin edilecek. Konu ile alakalı olarak sizlerden destek bekliyoruz diye konuştu.

Kursu bitirenlere İlkokul diploması

Seferberlik kapsamı ile Okuma yazma kurslarına devam eden,birinci kademe ve ikinci kademe Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin İlkokul diplomasına sahip olabileceğini dile getiren Tan, bu diplomalar sonrası Vatandaşlarımız Ortaokul ve Lise Eğitimlerini de alarak diploma sahibi olabilirler diye konuştu. Halk Eğitim Merkezleri’nin 7’den 77’ye herkesin hizmetinde olduğunu söyleyen Tan, konular ile alakalı olarak sizlerin de desteklerini bekliyoruz.Tek bir kişiyebile kurs açılabilir, yeter ki sizler sadece bizlere bilgi verin diye konuştu.

Hendek’te meydana gelen Asayiş olayları

2018 Ocak ve Şubat aylarında İlçemizde meydana gelen Asayiş olayları hakkında bilgilendirmeler yapan Hendek İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Deniz Kün, Jandarma sorumluluk bölgesinde1 Ocak’tan günümüze kadar toplam 117 Asayiş olayı meydana geldiğini dile getirerek meydan gelen Asayiş olayları ile ilgili özet bilgiler verdi. Kaçakçılık ve diğer faaliyetler esnasında ele geçirilen malzemeler hakkında bilgilendirmeler yapan Kün,son zamanlarda bölgede tespit edilen hırsızlık grupları ile ilgili olarak Emniyet ve Asayişi daha iyi şekilde sağlamak için Muhtarlardan yardımlarını ve desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Mahalle grup yolları tespiti

Hendek Muhtarları olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesinden 122 km yol talep edildiğini dile getiren Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula, bu taleplerin tamamının yapılması ile ilgili bir cevap yok. Büyükşehir Belediyesinden gelerek tespit yapılacak ve en acil olan yerlerin öncelikli olarak yapılması söz konusu. Bizlerden grup yolları ile ilgili olarak talep istendi bizlerde uzak Mahalleler Koordinatörümüz ile birlikte tespitlerimizi yaparak bilgi verdik. İlgililer geldiğinde de yol ağlarını gezerek tespitler yapılacak ve aciliyet arzeden yerler ile birlikte inşallah 2019 yılında asfalt olmayan grup yolu kalmayacak diye konuştu.

Okullara aydınlatma talebi

Uzak Mahallelerde güvenlik ile ilgili olarak, özellikle İlkokul ve Ortaokulu olan Mahallelerde aydınlatma ile ilgili sıkıntılar yaşandığını dile getiren Kula, Sedaş’tanbu konuda gerekli birimler ile görüşerek hiç olmazsa Okul bahçelerinin aydınlatmalarının sağlanması yönünde taleplerinin olduğunu dile getirdi.

Hendekli Muhtarlardan Mehmetçiğe destek

Manevi bir destek sağlamak amacıyla Hatay’da bulunan sınır Taburuna ziyaret gerçekleştireceklerini dile getiren Kula, oradaki Mehmetçiğimizin moral ve motivasyonlarını yükselterek onlara hiç olmazsa manevi bir destek sağlarız düşüncesi ile yarın Saat 18.00’da Muhtarlarımız ile birlikte Hatay’a doğru yola çıkacağız. Bu anlamda orada bulunan Mehmetçiklerimize bir hediye veya bir katkı gönderme, manevi de olsa destek vermek isteyen Vatandaşlarımız isterlerse katkılarını yarın Saat: 18.00’da Dernek Binamız önüne gelerek bizler ile gönderebilir. Bizler elçilik ederek desteklerini Mehmetçiklerimize ve Ordumuza iletmek isteriz diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısı teşekkür konuşmalarının ardından sona erdi.



Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 19:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184