Hendekli Öğrenciler TEKNOFEST'te

Hendekli Öğrenciler Teknofest 2019 Festivalini ziyaret ederek teknolojik gelişmeleri yakından inceleme fırsatı buldular.

Hendekli Öğrenciler TEKNOFEST'te


Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atikehanım Ortaokul ve Hendek İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından ziyaret edildi.

Bu geziyle öğrencilerin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artması hedeflendi. Öğrenciler havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen 19 farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmaları yakından izleme fırsatı buldular.

Festivale aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’da katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, teknolojideki millileşme hamlesine işaret etti. Geziye katılan Hendek İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüştü.

Türkiye'nin ilk uçan aracı Cezeri ile SOLOTÜRK gösteri uçuşu en çok beğeni aldı.

Okul Müdürü Yunus Doğan, Teknolojik dönüşüm sürecinde, yeni teknolojilerin pazarı değil üreticisi olma” hedefini koyan Cumhurbaşkanımızın talimatlarına uyarak biz de öğrencilerimize teknolojiyi yerli ve milli olarak sevdirmek amacıyla gezi düzenledik dedi.

TEKNOFEST İstanbul Etkinliğin 5. Gününde gezi düzenlemeleri nedeniyle öğrenci velileri okul öğretmenleri ve idaresine teşekkür etti.


Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2019, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184