Hendek’te 12 bin 700 Fidan Toprakla Buluştu

Hendek’te 43 ayrı bölgede toplam 12.700 fidan toprakla buluştu.

Hendek’te 12 bin 700 Fidan Toprakla Buluştu


Tarım ve Orman Bakanlığınca “Geleceğe Nefes” temalı 11 Milyon fidan dikim etkinliği Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirildi. Hendek’te de 43 ayrı Lokasyonda toplam 12.700 fidan toprakla buluştu.

Hendek Paşaköyü mevkiinde düzenlenen fidan dikim programına Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya,  Hendek Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Sercan Candan, Hendek Orman İşletme Müdürü Mustafa Arpacı, Orman İşletme yönetimi ve personelleri, bürokratlar, belediye daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 11:11 gece protokol, Huzur evi sakinleri ve 7’den 70’e gönüllü vatandaşlarla beraber el ele kol kola fidan dikimini gerçekleştirdi.

İlçe genelinde fidan dikimi programına 27 Mahalle Muhtarlığı, 13 Okul, OSB, Cezaevi, Kredi Yurtlar Kurumu ve özellikle Melek Nişancı Huzur evi sakini yaşlılar katıldı.

En fazla Fidan dikimini ise başta Akpınar Mahallesi olmak üzere Yeniköy, Dikmen ve Ortaköy Mahalleleri gerçekleştirdi.

İlçe Genelinde ise başta Ceviz, Ihlamur, Karayemiş gibi meyve türleri olmak üzere, Dişbudak, Akçaağaç, Çınar, Mazı, Servi, Ladin gibi çok sayıda türde fidan dikimi gerçekleştirildi. Paşaköy Mevkii Endüstriyel Plantasyon sahasında ise 6 Bin adet Dişbudak fidanları protokol ve Huzurevi sakinleri tarafından toprakla buluşturuldu.




Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184