Hendek’te 15 Temmuz Ruhu

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Hendek’te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hendek’te 15 Temmuz Ruhu


Meydanı Doldurdular

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3.yıl dönümü nedeniyle Hendek’te Kaymakamlık koordinesinde etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinliklerine Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Sabahattin Erkaya, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı, BBP İlçe Başkanı Engin Yarıcı, İlçe Müftüsü Murteza Gür, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, STK temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması, adından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı

 

Unutmayacağız

Program Hendek Müftülüğü’nün hocaları tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla devam etti. Ardından 15 Temmuz marşları ve çeşitli türkülerle büyük bir coşku yaşayan Hendek halkı, Türk Bayraklarıyla meydanda görsel bir şova imza attı.  15 Temmuz ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan AK Parti İlçe Başkanı Hasan  Serdar Baykal, “15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında Türkiye Cumhuriyeti halkı gücünü sandıktan yetkisini milletten almayan bir iradeyi kabul etmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Milletimize yapılan ihaneti unutmayacağız, unutturmayacağız. O gece olduğu gibi hiç kimseden bir çağrı beklemeden hainlerin karşısında olamaya devam edeceğiz. Başta 15 Temmuz şehitleri ve gazileri olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum”dedi.

 

Türk Milleti

Daha sonra söz alan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise, “Gözbebeğimiz, onurumuz ve gururumuz olan şerefli Türk Ordusunun içine sızarak, asker üniforması giyen teröristler, 15 Temmuz gecesi ülkemizi işgale kalkışmış, milletimizi felaketin eşiğine sürüklemek istemiştir.  Bu milletin tankını, tüfeğini bu milletin kendisine karşı kullanacak kadar gözü dönmüş olan eli kanlı terör örgütü FETÖ’nün bu hainlik, alçaklık ve kalleşliği,  vatan aşkıyla yanıp tutuşan milyonların müdahalesiyle bozguna uğratılmıştır.   Ülkemizi bölmek, yıkmak ve milletimize diz çöktürmek isteyenlere karşı; bu milletin fedakâr ve cesur evlatları canı pahasına dur demiştir. 15 Temmuz’da Büyük Türk Milleti birlik ve beraberliğini bir kez daha perçinlemiş, özgürlüğüne ve Cumhuriyete olan bağlılığını kahramanlık destanıyla Dünya’ya bir kez daha ilan etmiştir” dedi.

 

Ne Mutlu Türküm Diyene

Babaoğlu, “İstiklal harbinden bu güne Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu vatan toprağı için Türk Milletinin her ferdi seve seve canını vermeye hazır olduğunu gösterdi. Yarım asırdır milletimize tahammül edemeyen Türkiye düşmanları, 27 Mayıs ve 12 Eylül darbeleriyle, 28 Şubat, 27 Nisan ve son olarak 15 Temmuz’da darbe girişimiyle; Müslüman Türk Milletinin geleceğini karartmak istemiştir.  Bu millet çok şükür her defasında ayağa kalkmasını bildi. Türkiye düşmanları şunu çok iyi bilmelidir ki; Türk Milleti asla yenilmeyecektir. Milletimizi bölmeye ve Devletimizi yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Küresel güçlerin kuklası olan Pensilvanya’da ki terörist başı ve FETÖ’yü lanetliyor, kara gecenin 3.yıl dönümünde aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Minnettar olduğumuz Gazilerimize ise Allah’tan uzun ömürler diliyorum” dedi. Babaoğlu, ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ sözüyle konuşmasını tamamladı.

 

Karanlık Gece

Son olarak konuşan Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, birlik ve beraberliğimizin en büyük gücümüz olduğuna vurgu yaparak, “Tam 3 yıl önce bugün, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış “Fethullahçı Terör Örgütü” mensuplarının, cebir ve şiddet yoluyla anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik olarak gerçekleştirmeye çalıştıkları darbe girişiminde, şehit olan vatandaşlarımızı anmak, onlara olan gönül borcumuzu bir kez daha hatırlamaktır.Bizler, millet olarak bu gücümüz sayesinde hainlere fırsat vermedik. Cumhurbaşkanımız Sayın “Recep Tayyip Erdoğan” önderliğinde, millet olarak uçaklara, tanklara ve mermilere göğsümüzü siper ettik. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananların, hiçbirimizin zihninden asla çıkmayacağını biliyoruz. Karanlık bir gecenin sabahında milli irade direnişiyle yurdumuzda söndürülmek istenen demokrasi güneşi adeta yeniden parladı.Dik duruşumuzla, kararlılığımızla, cesaretimizle, inancımızla başardık” dedi

 

Aziz Şehitlerimiz

Burhan, “Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan itibaren demokratik, laik, insan haklarına saygılı ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını sürdürmüştür. Bu, böyle devam edecektir.Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşlarına, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimize ve gazilerimize, 15 Temmuz 2016 gecesi saldırılar sonucunda şehit olan polislerimize, darbecilere karşı mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, kamu görevlilerimize ve diğer sivil şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, mekânlarının cennet olmasını temenni ediyorum. Gazilerimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyor, geçmiş olsun dileklerimi yineliyorum” diye konuştu.

 

Selalar Okundu

Program öğrencilerin okuduğu şiirler, sinevizyon gösterileri ile devam etti. Noksel İlkokulu öğrencisi İbrahim Ethem İmak, Hendek Anadolu Lisesi öğrencisi Yarennur Çakır, Hendek İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yıldırım Beyazıt Keleş, Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Emine Beyaz Öksüzoğlu ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Zeynep Eyi şiirleriyle geceye katılanları duygulandırdı, herkesin büyük alkışını topladı. Hain darbe girişiminin 3. Yıldönümü nedeni ile yapılan programda Hendek Belediyesi tarafından vatandaşlara demokrasi nöbeti boyunca kek, meyve suyu, çay ve çorba ikram edildi.




 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184