HENDEK’TE 687 TON CAM ATIK TOPLANDI

Dönüşüm projesi kapsamında 68 bin 700 litre petrol tasarrufu sağlandı.

HENDEK’TE 687 TON CAM ATIK TOPLANDI


Hendek Belediyesi'nin 80 noktada bulunan cam kumbaraları sayesinde 2017 yılında 687 ton, proje başladığından bugüne kadar ise 735 ton atık cam toplandı. Cam ambalaj atıkları %100 geri dönüştürülebilir atıklar olarak biliniyor.

Cam ambalaj atıkları, öğütülerek yeniden cam ambalaj ve hediyelik eşya yapımında kullanılıyor. Ayrıca 1 ton cam atığın geri dönüşümü ile 100 litre petrol tasarrufu sağlanmış oldu.

Hendek Halkının da bu projeye sahip çıkmasından dolayı teşekkür eden Başkan İrfan Püsküllü, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir nesil bırakmak için çalıştıklarını kaydetti.
Camlar çöpe değil kutuya

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, atık camların toplanması amacı ile ilçe genelimizde başlattığımız bu projeye 80 nokta da cam kumbarası yerleştirerek başladık. Hendekli hemşerilerimiz bu konuda çok duyarlı davrandılar, kendilerine çok teşekkür ediyorum dedi.

Yüzde yüz geri dönüştürülebilen tek maddenin cam olduğunu hatırlatan Püsküllü, böylelikle su tüketiminde yüzde 50, enerji tüketiminde yüzde 25, hammadde tüketimin de ise yüzde 80 tasarruf sağlanmaktadır diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184