Hendek’te Akılcı İlaç Kullanımı Konulu Panel Düzenlendi

Hendek Belediyesi Ticaret merkezinde Akılcı İlaç Kullanımı Konulu Panel Düzenlendi.

Hendek’te Akılcı İlaç Kullanımı Konulu Panel Düzenlendi

Panele Hendek ilçe Sağlık müdürü Uz. Dr. Tekin Ulaş Karatepe , Dr. Büşra Demir , Uz. Dr. Özkan Dikmen , Ecz.Zehra Kınalı, Uz. Hemş. Deniz De Asis, Okul Müdürleri, Hendek Sağlık Meslek lisesi öğrencileri ve velileri katıldı.

Hendek Ticaret merkezinde düzenlenen panel Saygı duruşu ve İstiklal marşı’nın okunmasıyla başladı.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü toplumumuzu bilgilendirmek, akılcı ilaç kullanımına toplumu teşvik etmek ,sağlık okuryazarlığını arttırmak amacıyla 28 Aralık 2022 tarihinde "Hasta Güvenliğinde Akılcı İlaç Kullanımı" başlıklı bir  panel düzenledi.

İlk olarak programın açılış konuşmasını yapan Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Tekin Ulaş Karatepe  “Hastalık durumunda  dikkat etmemiz gereken birincil konu akılcı ilaç kullanımıdır.  Ülkemizde yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı noktasında toplumu bilgilendirme çalışmalarımız kurumsal olarak devam edecektir” diyerek toplumu bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Panelde ikinci olarak söz alan Hendek Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Büşra Demir  “İlaçların Tedaviye Desteği ve Toksik Etkileri” konulu bir  sunum gerçekleştirdi.

“Hasta Güvenliğinde Akılcı İlaç Kullanımı” Panelinde üçüncü konuşmacı olarak sunum gerçekleştiren 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Uz. Dr. Özkan Dikmen  “ Aile Hekimlerinde İlaç Yönetimi” başlığı altında katılımcılara bilinçli ilaç kullanımı noktasında bir dizi önerilerde bulundu. Dikmen , akılcı ilaç kullanımındaki doğruları sıralarken  doğru hastanın, doğru dozda , doğru uygulama yolu ile ve doğru zamanda uygulanması ilkelerinin doğru etkinin sağlanmasında ve tedaviye katkısı boyutuna açıklık getirdi.

Panelin son konuşmacısı Ecz.Zehra Kınalı İlaçların kullanma ve saklanma koşullarını anlattı. Panelde ayrıca değerli akademisyenlerin hazırladıkları video sunumlar ile program desteklendi.

Panelin moderatörlüğünü yürüten  Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hemş. Deniz De Asis programın  son bölümde katılımcılar ile  soru ve değerlendirmeleri içeren forum gerçekleştirdi.

Toplumun sağlığında ilaçların doğru ve etkili kullanımı ülke ekonomisine katkısı boyutuyla da önem arz etmektedir. Sağlık biliminin toplumla buluşması koruyucu ve  tedavi edici sağlık çalışmalarına  fayda sağlayacaktır.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2022, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184