HENDEK’TE ASFALTSIZ MAHALLE KALMAYACAK

Hendek İlçe Teşkilatıyla gerçekleştirilen buluşmada konuşan Başkan Toçoğlu, “Hendek’te bu yıl 12 milyonun üzerinde asfalt çalışması gerçekleştirdik. 2019’a kadar da Hendek’te asfaltsız mahalle kalmayacak. Altyapı yatırımlarının toplam maliyeti ise 32 milyon. Yeni Yaşam Merkezimiz hızla tamamlanıyor. İnşallah 2018 yılında açılışını gerçekleştireceğiz” derken; İl Başkanı Kılıç ise “2019’dan sonra ülke olarak hızla mesafe almaya devam edeceğiz” dedi.

HENDEK’TE ASFALTSIZ MAHALLE KALMAYACAK


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek’te AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti İlçe Başkanı Ali Keml Sofu’ya hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Toçoğlu, “Ali Kemal kardeşimiz siyasette yer alan genç bir isim. Duruşuyla, çalışkanlığıyla çalışmalarını sürdürüyor. Yeni dönemde tekrar AK Parti İlçe Başkanı olarak göreve atandı. Kendisine başarılar diliyoruz” dedi. Başkan Toçoğlu daha sonra teşkilat mensuplarıyla Bayraktepe Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. Toplantıda; AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Ali Oktar, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sezar Ercan, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, teşkilat mensupları ve mahalle temsilcileri yer aldı.

 

Daha büyük hedeflere

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, “Halka hizmet eden belediyeler ve halka hizmeti götürüp bilgilendiren teşkilatlar olarak bugün burada bir aradayız. Ülkemiz savaş halinde inşallah bir an önce görevini yapan Mehmetçiklerimiz sağ salim ailelerine kavuşur. Birlik ve beraberliğimiz için dua ediyoruz” derken; AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, “2019 seçimleri yaklaşıyor. İnşallah tüm teşkilat mensubu kardeşlerimizle birlikte daha büyük hedeflere yürüyeceğiz. Bizleri bu toplantıda yalnız bırakmayan İl Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İlçe Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Sınır ötesinde iç güvenliğimiz için mücadele eden güvenlik güçlerimize Allah güç kuvvet versin” dedi.

 

İstişare kültürü ile daha iyiye

Başkan Zeki Toçoğlu, “Hendek’te yaşayan vatandaşlarımızla ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz üzerine istişare etmek için bir araya geldik. Bir aile ortamında sizleri dinlemeyi arzu ediyoruz. Yöneticiler olarak şehrimiz için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Elbette eksikliklerimiz olabiliyor. Bu konuda sizlerin de görüşlerini almak istiyoruz. Ülkemiz çok ciddi bir seçim sürecine giriyor. Türkiye seçimle birlikte yeni bir evreye geçecek. İstikrarımızı sürdürebilmek için 2019’u başarıyla tamamlamalıyız. Birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirelim. Rabbim bu birlikteliğimizi daim kılsın, toplantımız hayırlı olsun” dedi.

 

12 milyonluk asfalt çalışması

Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilk günden itibaren iki nokta üzerinde hassasiyetle duruyoruz:  Su ve yollar. Şehrimizde altyapı anlamında büyük mesafe katettik. Göreve geldiğimiz günden beri ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ projesi kapsamında şehrimizin grup yollarını ve caddelerini sıcak asfaltla buluşturduk. Hendek’te 2017 yılında 12 milyonun üzerinde asfalt yatırımı gerçekleştirdik. İnşallah grup yollarını 2018 yazında tamamlayacağız. Altyapı yatırımlarının toplam maliyeti ise 32 milyon. Hendek’e yeni bir değer katacak Yeni Yaşam Merkezimizi ise hızla tamamlıyoruz. Projemiz tamamlandığında Hendek’in yaşam standartları yükselecek.”

Altyapı için yeni projeler

“İlçemizin altyapısını inşa etmek adına da yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hendek için birbiriyle entegre iki içmesuyu projesini hayata geçiriyoruz. 22 mahallemiz için Hendek Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi ve 6 mahalleye hizmet sunacak 7 kilometrelik yeni içmesuyu hattında çalışmalarımız devam ediyor. Hendek Yeşilyurt İçmesuyu Projemizi kısa süre önce tamamladık. Ayrıca Dikmen Grubunda yer alan 8 mahallemiz içinde yeni bir içmesuyu projesi hazırlıyoruz. İnşallah tüm bu projelerimizi birer birer tamamlayarak altyapı anlamında Hendekli vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözüme kavuşturacağız.”

Yatırımlar devam ediyor

Başkan Toçoğlu, “Hendek altyapısına yatırımlarımız bunlarla sınırlı kalmayacak. Tüm ilçenin sorunsuz bir altyapıya kavuşması için projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Dikmen Grubu Mahalleleri İçmesuyu İnşaatı ve bölgeye birinci sınıf içmesuyu sağlayacak Dikmen İçmesuyu Arıtma Tesisi için proje çalışmalarımızı tamamladık. Hendek 2. Etap Kanalizasyon Hattı ve Hendek Yağmursuyu İnşaatı için projelerimiz tamam. İnşallah kısa süre içerisinde bu çalışmalarımıza da başlayarak Hendek’i sağlam altyapıya kavuşturma yolunda attığımız temelleri daha da güçlendireceğiz.”

Sahaya hakim bir Büyükşehir

Büyükşehir’in sahada çok etkin bir çalışma gerçekleştirdiğini belirten İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Büyükşehir Belediyemiz bu konseptteki toplantıları her ilçemizde gerçekleştiriyor. Bizde bunların hepsine katılmaya çalışıyoruz. Şehirde söz sahibi kimler varsa, onlar ile bir araya geliyoruz. Toplantılarımızda herkese söz veriyoruz. Burada vatandaşlarımız isteklerini, dileklerini bizlere anlatıyorlar. Toplantılarımızda ulaşım, su ve yol konusuyla ilgili talepler geliyor. Bunun haricinde Büyükşehir Belediyemizin neredeyse sorunsuz bir algısı olduğunu görüyoruz. Bu durum Büyükşehir Belediyemizin sahaya hâkim olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda yol, su ve ulaşım alanında da ihtiyaçlara göre yeni çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.

Hızla mesafe alacağız

Seçim sürecine de değinen Kılıç, “Cumhurbaşkanımızın tekrardan AK Parti’nin başına gelmesi ile birlikte partimize bir heyecan geldiğini görmekteyiz. Bu heyecanı 2019’a da taşımamız gerekmektedir. 2019 seçimlerinde en ufak bir problem olacağını düşünmüyorum. Çok ciddi ve sert geçecek bir seçim var. Seçimlerden sonra Cumhurbaşkanımız görevine devam ettiğinde ülke olarak 5 yılda aldığımız mesafeyi, artık 1 yılda almaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184