HENDEK’TE DEMOKRASİ FİNALİ

Hendek’te devam eden Demokrasi Nöbetinin finali halkın yoğun katılımı ile coşkuyla yapıldı. Protokol konuştu, Hendekliler çoştu.

 HENDEK’TE DEMOKRASİ FİNALİ


Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Milletvekilleri, Şaban Dişli, Recep Uncuoğlu, Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve AK Parti 25. Dönem Milletvekili Ali İnci, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ile birlikte Hendek’te devam eden Demokrasi Nöbetinin finaline katılarak vatandaşlara hitap etti. Protokol üyeleri, Hendek halkına darbe girişiminden bugüne kadar gösterdikleri onurlu duruş ve duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.

Misafirleri, Kaymakam İdris Akbıyık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci, sivil toplum kuruluşları temsilcileri karşıladı.

15 Temmuzda tarih yazanlar burada, tarih olanlar içerdedirler

Hendek’te devam eden Demokrasi nöbetinin finalinde ilk olarak AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç bir konuşma yaparak “ Bu millete hizmet eden ve eser bırakanlar kalplerde ve gönüllerde unutulmaz izler bırakırlar. Sayın Cumhurbaşkanımız büyük davaların adamıdır. Halka sokağa çıkın dedikten sonra milyonlarca insan sokaklara çıktı. Hepimiz kader arkadaşı olduk, dert ortağı, birbirimize emanet olduk. Çok güzel bir mücadele geçirdik. Kimle gelirlerse gelsinler bizler buralardayız. Biz kavgaya, gazi olmaya şehit olmaya hazırız. 15 Temmuzda tarih yazanlar burada, tarih olanlar içerdedirler. Cumartesi günü de Sakarya’da toplanacağız. Pazar günü de saat beşte Demokrasi Meydanına bekliyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımız 81 ilde canlı yayınla Yenikapı’dan halka seslenecektir. Hepinize duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum “ Dedi.

Halkın gücüyle tankın gücünü yenen Türk Milletine tüm Dünya gıpta ile bakıyor

Sakarya Milletvekili Şaban Dişili de konuşmasında “ Demokrasi nöbetimiz devam ediyor. Halkın gücüyle tankın gücünü yenen Türk Milletine tüm Dünya gıpta ile bakıyor. Bu akşam burada büyük Türkiye’nin şanlı yürüyüşünü temsil eden Hendekliler var, aynen Pazar günü Türkiye’nin 81 ilinde ve en büyüğü İstanbul’da olmak üzere, Meclisimizin iktidar partisi, Ana Muhalefet Partisi ve Muhalefet Partisinin genel başkanları olmak üzere hep birlikte bir defa daha tüm Dünya’ya haykıracağız. İşte birlik, işte beraberlik ve işte büyük Türkiye, darbeye karşı, zulme, zalimliğe karşı tüm Türkiye omuz omuza olacağız. Bu birliktelik bozulmayacaktır, 2023 Hedeflerine ulaşacağız. 15 Temmuzu hiçbir şekilde unutup, unutturmayacağız. Birbirimize sahip çıkalım. Cumhurbaşkanımız Demokrasi Nöbetine devam derse hep birlikte devam edeceğiz, hepinize teşekkür ediyorum “ Dedi.

Türkiye 15 Temmuzdan çok daha güçlü bir durumdadır

Sakarya Milletvekili Mustafa İsen de “ Bu şanlı direnişte sizlerle birlikteyiz. Ülkemizin 81 ilinde, gönül coğrafyamızın çok farklı noktalarında bu şanlı direniş, bu anlamlı ayağa kalkış gerekirse aynı şekilde devam edecek. Bu mücadele bizim milletimize yakışır bir şekilde devam etti. Şerden hayır doğmuştur. Türkiye 15 Temmuzdan çok daha güçlü bir durumdadır. Bugün yeni Türkiye’nin, büyük Türkiye’nin içi dolmuştur alınan önemli kararlarla, önümüz daha umutlu ve daha aydınlıktır “ Dedi.

Tarih bu meydanları, bu direnişi mutlaka şanlı sayfalarında yazacaktır

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da konuşmasında “ 22 Gün önce ordumuzun içinde yuvalanan eşkıyaların, Devletimize el koyma harekatını hep birlikte durdurduk. Bu meydanların bu madana çok büyük önemi vardır. Tarih bu meydanları, bu direnişi mutlaka şanlı sayfalarında yazacaktır. 22 gündür yorulmadan bu meydanları doldurdunuz, Sayın Cumhurbaşkanımıza güç verdiniz. Cumartesi günü de Demokrasi Meydanında final yapıyoruz. Yoğun katılımla Ankara’ya Sayın Cumhurbaşkanımıza seninleyiz, yanındayız, beraberiz mesajı vereceğiz “ Dedi.

Bu coğrafyada tek Devlet, tek Millet, tek Bayrak, tek Vatan anlayışı ve idealinden vazgeçmeyeceğiz

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Hendeklilerle iftihar ettiğini belirterek “ Demokrasimize, Milletimize, Devletimize, Milli İradeye, değerlerimize ve bölünmez bütünlüğümüze sahip çıktığınız için sizlerle ne kadar iftihar etsek azdır, hepinize teşekkür ediyorum. Çok büyük bir tehlikeyi, sizlerin göğsünüzü siper etmeniz, fedakarca caddeleri, sokakları, meydanları doldurmanızla, Ülkemize, Devletimize, Milletimize, mukadderatımıza, İstiklalimize, istikbalimize sahip çıkmanız sayesinde atlattık. Yüzlerce, şehit, binlerce gazi verdik, onlara ülkemizi teslim etmedik Türkiye’nin 2023 de, 2071 de  çok daha güçlü ve çok daha büyük bir Dünya Devleti olmasını istemeyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara rakip olmasını istemeyen, mazlum Dünya’ya gönül coğrafyamıza öncü, örnek, önder olmasını istemeyen küresel güçler çeşitli oyunlar oynadılar. Türkiye’deki istikrarı bozmaya, üretimi, istihdamı aksatmaya, ekonomik ve siyasi kaos çıkarmaya çalıştılar. Türk Milletimize teşekkür ediyor, şehitlerimizi anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bu coğrafyada tek Devlet, tek Millet, tek Bayrak, tek Vatan anlayışı ve idealinden vazgeçmeyeceğiz “ Diyerek, yeni projelerin müjdesini verdi.

Okullara şehit isimleri verilecek

Vali Coş “ Sözde okul adındaki, okul görünümündeki binalara el koyuldu. Bu binalar için güzel projelerimiz var, inşallah 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Fen Lisesi açacağız. Milletimize hizmet edecek gençler yetiştireceğiz. Diğer bir projemiz de, darbeci generali alnından vuran Şehit Astsubay Ömer Halis Demir, Kız ve Erkek İmam Hatip Ortaokulu açacağız. Başka bir binada da oğlu ile birlikte şehit düşen Şehit Erol Olçak Anadolu İmam Hatip Lisesi açacağız. Bir başka binamızda da Şehit İlhan Varak Anadolu Lisesi açacağız. Bu okullarda Devlete, Millete hizmet edecek gençleri yetiştireceğiz. Hepimiz üzerimize düşeni yapacağız. Ülkemize, Devletimize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum “ Dedi.  

Konuşmaların ardından, Akın Bayraktar tarafından Tasavvuf eserlerinden oluşan  konser verildi.

  

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2016, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184